19 Mayıs 2024 , Pazar
Ana Sayfa / Gündem / Süt Fiyatları Yükseliyor…

Süt Fiyatları Yükseliyor…

Çiğ süt fiyatlarında serbest piyasada görülen artış, tüketici fiyatlarına da yansıdı. Zincir marketlerde, özel markalı yüzde 3.1 yağlı 1 litre süt fiyatı, son bir haftada 21.5 liradan 24 liraya çıktı. Sektör temsilcileri, Trakya başta olmak üzere çiğ süt fiyatının 15 liraya yükselmesi sonucu raf fiyatlarında artış yaşandığını belirtiyorlar.

Ulusal Süt Konseyi’nin 11 lira 50 kuruş olarak belirlediği referans fiyatın üzerinde, özellikle Trakya’da çiğ süt fiyatlarının 15 lira olarak talep edilmesi ve bu durumun diğer bölgelere de yayılması sonucunda, yüzde 3 ve üzeri yağlı normal sütlerin fiyatı 24 ile 38 lira arasında değişiyor. Kasım ayı itibarıyla süt ürünlerine gelen zam, etiketlere de yansımaya başladı.

Çiğ süt fiyatlarının artış göstermesi, Trakya’dan Anadolu‘ya kadar geniş bir alana yayılıyor. Sektör temsilcileri, Trakya’da çiğ süt fiyatlarının 15,5 lira talep edilmeye başlandığını, kooperatif başkanlarının da bu fiyatı dile getirdiğini ifade ediyorlar. Süt arzında önümüzdeki 15-20 gün içinde artış beklenirken, kaliteli süt için ek prim uygulamaları gündemde.

Maliyet artışlarının olmamasına rağmen piyasada bir arz talep dengesizliği yaşanıyor ve bu durum, süt fiyatlarındaki mevcut yükselişin temel nedeni olarak gösteriliyor.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

‘Adana, Tarihi Güzelliğe Sahip’

Vali Yavuz Selim Köşger, Valiliğimiz Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü …

İnşaat Sektörü Yemekte Buluştu…

Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü uhdesindeki koruyucu aileler ve çocuklarına yönelik gerçekleştirilen iftar …

Prototol İmzalandı…

Karataş ilçesine bağlı Hakkıbey Mahallesi, 386 ada, 2 parsel numaralı, 600,00 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir