29 Nisan 2024 , Pazartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Yüreğir’de 35 Yıl Sonra Aynı “Zafer”

Yüreğir’de 35 Yıl Sonra Aynı “Zafer”

Yüreğir’in yeni Belediye Başkanı Ali Demirçalı dün törenle görevi Fatih Kocaispir’den devraldı. Yüreğirliler’in miting alanına dönüştürdüğü Belediye önünde çekilen bir fotoğraf, görenleri 35 yıl öncesine götürdü. Başkan Zeydan Karalar’ın törende Ali Demirçalı’nın elini havaya kaldırması ile ortaya çıkan fotoğraf, 35 yıl önce Büyükşehir Belediyesi’ni kazanan Selahattin Çolak ile yüreğir Belediyesi’ni kazanan Sabahattin Eşberk’in verdiği pozun aynısıydı.

Yüreğir Belediye Başkanlığı’nı 35 yıl sonra kazanarak büyük bir zafere imza atan Ali Demirçalı, dün düzenlenen törende görevi Fatih Kocaispir’den devraldı. Devir-teslim töreni için Yüreğir Belediyesi önüne gelen coşkulu kalabalığa seslenen Demirçalı, “Kurucu Başkanımız Sabahattin Eşberk’in aziz ruhu önünde verdiğim sözü tuttum. Bugünden itibaren parti rozetimi bir kenara bırakıyorum” dedi.

Yüreğir Belediyesi’ndeki devir teslim törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Milletvekilleri Müzeyyen Şevkin ve Orhan Sümer, CHP İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, Yüreğir İlçe Başkanı Sabri Sarı, önceki dönem Adana milletvekilleri, partililer ve çok sayıda Yüreğirli katıldı. Ali Demirçalı ilk olarak makam odasında gerçekleşen devir teslim töreninde başkanlık mührünü Fatih Kocaispir’den devraldı. Bu törenin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, milletvekilleri Müzeyyen Şevkin ve Orhan Sümer, İl Başkanı Tanburoğlu, İlçe Başkanı Sarı ile Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, sırasıyla belediye binası önünde toplanan coşkulu kalabalığa seslendiler. Yüreğir Belediyesi önündeki coşkulu törende yaşanan bir sahne herkesi 35 yıl öncesine götürdü. Zeydan Karalar’ın Ali Demirçalı’nın elini tutarak havaya kaldırması ile ortaya çıkan fotoğraf karesi, 35 yıl önce Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanan Selahattin Çolak’ın, kendisi gibi seçimi kazanan Yüreğir Belediye Başkanı Sabahattin Eşberk’in elini havaya kaldırdığı fotoğraf ile birebir aynıydı.

DEMİRÇALI, “PARTİ ROZETİMİ BİR KENARA BIRAKTIM”Yaptığı konuşmada çok duygusal anlar yaşadığını ifade eden İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, “Ali Demirçalı doğru adaydı ve 35 yıl sonra Yüreğir Belediye Başkanlığı’nı onunla kazandık, çok mutluyum” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise, seçim öncesi yapılan her toplantıya “1 Nisan’da belediye başkanı yapacağınız Ali Demirçalı” sözleriyle başladığını hatırlatarak, “Hep birlikte çok çalışarak, inanarak, vazgeçmeyerek Yüreğir’de 35 yıllık hasrete son verip önemli bir başarıya imza attık. Bugün son derece gururluyuz” diye konuştu.

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı konuşmasına Kurucu Belediye Başkanı Merhum Sabahattin Eşberk’in oğlu Avukat Ulaş Eşberk’i yayına alarak başladı. Adaylığı açıklanır açıklanmaz Eşberk’in mezarını ziyaret ederek aziz ruhu önünde Yüreğir Belediyesi’ni kazanacağına dair söz verdiğini hatırlatan Ali Demirçalı, “Ben O’na verdiğim sözü tuttum arkadaşlar. Şimdi parti rozetimi bir kenara bırakıyorum. Yola çıkarken ‘Kardeşlik makamına talibim’ demiştim, Yüreğir Belediye Başkanlığı benim için kardeşlik makamıdır. Oy vermiş vermemiş hiç önemli değil, bu dakikadan itibaren tüm Yüreğirli hemşehrilerimin belediye başkanıyım. Yüreğir’i hep birlikte yöneteceğiz” dedi.

Törenin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı ve partililer, Yüreğir Belediye Başkanlığı mazbatasını Kurucu Belediye Başkanı Sabahattin Eşberk’in mezarı başına götürerek dualar okudular.

 

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir