19 Mayıs 2024 , Pazar
Ana Sayfa / Bölgesel / Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Milletin Kalbinde ve İcraatlarında Ebediyete Kadar Yaşayacak…

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Milletin Kalbinde ve İcraatlarında Ebediyete Kadar Yaşayacak…

İşgal altındaki topraklardan bağımsız bir vatan yaratarak, kurtuluş mücadelesinde milletiyle omuz omuza vermiş ve kazanılan Büyük Zafer’i Cumhuriyet ile taçlandırmıştır.

1. Dünya Savaşı sonrası Osmanlı topraklarının işgal edilme tehlikesine karşı çıkan ve Milli Mücadele’yi başlatan Atatürk, sadece askeri bir deha olarak değil, aynı zamanda büyük bir lider olarak tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini çağdaş uygarlıklar düzeyine ulaşma hedefiyle atmıştır.
“Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” diyerek, milletine olan inancını ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ebediyen yaşayacağını tüm dünyaya ilan etmiştir.

Laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatma görevi ve onu muasır medeniyetler seviyesine yükseltme sorumluluğu hepimizin omuzlarındadır. Bizler, Atatürk gibi eşsiz bir önderin mirasçıları olarak, onun ilke ve inkılaplarını sahiplenmeli, yaşamalı ve gelecek nesillere aktarmalıyız.

10 Kasım 1938 tarihinde aramızdan ayrılan, fikirleri ve eserleriyle bizlere ışık tutan Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Yolumuz, Atatürk’ün gösterdiği yoldur ve daima da öyle kalacaktır.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir