27 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Prototol İmzalandı…

Prototol İmzalandı…

Karataş ilçesine bağlı Hakkıbey Mahallesi, 386 ada, 2 parsel numaralı, 600,00 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerine Karataş Belediye Başkanlığı tarafından 3 hekimli Göçmen Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu hizmet binasının yapılmasını ve İl Sağlık Müdürlüğüne bedelsiz devrini kapsayan protokolün imza töreni, Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz ve İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Ali Tanju Altunsu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda bir değerlendirmede bulunan Vali Köşger; Adana’da dört Güçlendirilmiş Göçmen Sağlığı Merkezi, sekiz Göçmen Sağlığı Merkezi bulunduğunu belirtti. Tuzla Göçmen Sağlığı Merkezinde halihazırda bulunan imkanlar doğrultusunda; poliklinik hizmeti, aşılama, bebek-çocuk izlem, gebe izlem, lohusa izlem, üreme sağlığı ve aile planlaması danışmanlığı, sosyal çalışmacı danışmanlık hizmetleri, psikolog danışmanlık hizmetlerinin verildiğini belirten Vali Köşger, Tuzla Göçmen Sağlığı Merkezinin bulunduğu bölgede çok sayıda mevsimlik tarım işçisi lokasyonu bulunduğu için Göçmen Sağlığı Merkezinde görev yapan personelin çadır bölgelerine dış erişim, mobil sağlık, sağlık okuryazarlığı eğitimi ve danışmanlık hizmetlerini de verdiklerini ifade edip yapılması planlanan yeni hizmet binasının Karataş ilçemize hayırlı olmasını temenni etti.

Tören, atılan imzaların ardından sona erdi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir