Ulubatlı Hasan Mahallesi, adı sık sık madde bağımlılığı ve uyuşturucu haberleri ile gündeme gelen bir mahalle. Mahallede bulunan metruk binalar, madde bağımlılarının meskeni haline gelmiş ve mahallenin huzurunu bozuyor.

Yüreğir Belediyesi, bu sorunu çözmek için Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde bir dönüşüm projesi başlattı. Proje kapsamında, mahallede bulunan metruk binalar kamulaştırılarak yıkılıyor.

 

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, mahallede bulunan 4 metruk binanın daha yıkımını gerçekleştirdi. Bu yıkımlarla birlikte, mahallede bulunan metruk bina sayısı 2’ye düştü.

Başkan Kocaispir: “Yıkımlarda sona geldik”

Yıkımlarda sona gelindiğini ve yıkımların mahallenin daha güvenli ve yaşanabilir bir yer haline gelmesini sağlayacağını söyleyen Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “İlçemiz metruk yapılardan arındıkça vatandaşlarımız rahat bir nefes alıyor. Ulubatlı Hasan Mahallemizdeki yıkım çalışmalarında artık sona geldik. İki bina kaldı. Yıkımların ardından mahalle sakinlerimizle istişare ederek çok yakında bu alanda insanlarımızın güzel bir şekilde vakit geçirecekleri peyzaj alanları, sosyal donatılar oluşturmak istiyoruz” dedi.

 

Metruk binalar madde bağımlılarının uğrak noktası oluyor

Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde yıkılan metruk binalar, madde bağımlılarının uğrak noktası oluyordu. Bu binalar, uyuşturucu kullanımı ve ticareti için güvenli bir ortam sağlıyordu. Yıkımlarla birlikte, mahallede suç oranının da düşeceği tahmin ediliyor.