18 Mayıs 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Yüreğir Devlet Hastanesi 121. ‘Anne Dostu Hastane’ oldu…

Yüreğir Devlet Hastanesi 121. ‘Anne Dostu Hastane’ oldu…

 

Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen değerlendirme ekibi tarafından Yüreğir Devlet Hastanesi incelendi. Yüreğir Devlet Hastanesi’nin‘Anne Dostu Hastane’ standart ve zorunlu kriterlerine uyup uymadığına bakıldı. İncelemede ekip Yüreğir Devlet Hastanesi’nin bu unvana uygun olduğu tespit edildi. Bunun üzerine Yüreğir Devlet Hastanesi’ne ‘Anne Dostu Hastane’ unvanı verildi. Bu unvan ile Yüreğir Devlet Hastanesi, Türkiye genelindeki 121’inci sağlık kurumu oldu.

YENİ: DÜZENLENEN EĞİTİMLERLE DESTEK SAĞLANIYOR
Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Doktor Emine Aygül Yeni unvanın alınmasıyla anne adaylarının daha güvenli bir ortamda doğum yapmalarının hedeflendiğini söyledi. Yeni, Yüreğir Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Gebe Okulunun, anne ve anne adaylarına doğumun her aşaması ve çocuk bakımı konusunda uzman sağlık çalışanları tarafından düzenlenen eğitimlerle destek sağlandığını aktardı.

OKUDUCU: KALİTELİ, GÜVENLİ BİR HİZMET SUNMAYI AMAÇLADIK
Yüreğir Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Utkucan Okuducu’da anne ve bebek dostu yaklaşımlarla daha kaliteli, güvenli bir hizmet sunmayı amaçladıklarını dile getirdi. Ağrısız doğumu tercih eden anne adayları için anestezi uzmanları tarafından bilgilendirme yapıldığını vurgulayan Okuducu, “Hastanede, anneleri ve bebekleri dostça bir ortamda karşılamak amacıyla refakatçilere yönelik dinlenme alanları oluşturularak doğum süreçleri hakkında bilgilendirici paylaşımlar yapmaktadır” dedi.

PROGRAMIN AMACI

‘Anne Dostu Hastane’ programının amacı, anne sağlığı hizmetlerinin niteliğini ve niceliğini artırarak anne adaylarının güvenli, kaliteli doğum hizmetine ulaşmalarını sağlamaktır. Anne, bebek ve aile dostu modelde, mahremiyete dayalı tek kişilik “Doğum Üniteleri” oluşturulmuştur. Böylece normal doğumu özendirmek, müdahale oranlarını azaltmak hedeflenmektedir. Yanında uygun bir refakatçi ile gebeler kendilerini rahat, ev ortamında hissetmekte ve hareket özgürlüğü sağlanmaktadır.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir