7 Mayıs 2024 , Salı
Ana Sayfa / Bölgesel / Usta Yanına Çırak Bulamıyor…

Usta Yanına Çırak Bulamıyor…

Günümüzde işsizlik büyük boyutlara ulaşsa da halihazırda çalışmak istemeyen bir kitle de maalesef ki bulunuyor. Özellikle de tamir işlerinde işverenler, ara eleman bulamadıklarından yana dert yanıyorlar.

Günümüzde çok sayıda sektör eleman bulamamaktan yana büyük sorunlar yaşıyor. Bunlardan bir tanesi de asansör bakım ve tamir firmaları… Ara eleman bulamadıklarından yana sorun yaşadıklarını ve işlere yetişemediklerini belirten Asansör tamir yetkilisi Murat İşlek; “Gençler maalesef ki bizim yaptığımız gibi biraz yorucu, emek isteyen işlere ilgi göstermez oldular. Bunu nereden anladın diye soracak olursanız da eleman bulamıyoruz. Yanımızda bizlere yardımcı olacak, iş öğrenerek iş yükümüzü azaltacak eleman bulamıyoruz. Bir eleman geliyor, başlıyor. Bakıyor ki iş yükü ağır vazgeçiyor ve çalışmak istemiyor. Hal böyle olunca da piyasada ara eleman sıkıntısı yaşanıyor.” İfadelerini kullandı.

Eleman sıkıntısı yaşandığından dolayı gelen işlere de zamanında yetişemediklerini kaydeden İşlek; “Asansör işi gerçekten her zaman iş yapan bir iş koludur. Asla boş kalmıyorsunuz. Sürekli olarak ya tamirat ya bakım yada yeniden kurulum gibi işlerle koşturuyorsunuz. Ancak yanınızda size yardımcı olacak iş bilen kişiler olmayınca da işlere yetişemiyorsunuz. Ben ve benim gibi farklı sektörlerdeki kişiler gençlerin bazı mesleklere kilitlenip kalmamalarını, meslek sahibi olmalarını bu nedenle de iş ayrımı yapmadan çalışma hayatına katılmalarını istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir