19 Mayıs 2024 , Pazar
Ana Sayfa / Gündem / Toplu İş Sözleşmesi insan onuruna yaraşır olmalı…

Toplu İş Sözleşmesi insan onuruna yaraşır olmalı…

 Kamu çalışanları başta olmak üzere ücretli ve sabit gelirliler ve emeklilerin yaşadığı temel sorunlara kalıcı çözümler getirme amaçlı Birleşik Kamu-İş Adana İl Temsilciliği, Tüm Yerel-Sen Adana Şubesi, eylem yaptı.

Büyükşehir belediyesi önünde toplanan sendika üyeleri, taleplerini dile getirdi. Topluluk adına konuşan Tüm Yerel-Sen MYK Üyesi Müsameddin Topuzoğlu, gelir dağılımındaki adaletsizliğin giderek arttığını söyledi. Topuzoğlu, şöyle konuştu: “Toplu sözleşmeler, kamu çalışanlarını son iki yıldır olduğu gibi iktidarın insafına bırakmıştır. İktidar ek gösterge, yetersiz olan toplu sözleşme zamlarının artırılması, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenlemelerde olduğu gibi çalışanları doğrudan ilgilendiren düzenlemelerde sendikaların, talep, görüş ve önerilerini dikkate bile almamıştır. İktidar, yandaş sendikacılık yüzünden Türk sendikal hareketini görmezden gelmektedir.”

Türkiye’nin Temmuz 2023’le birlikte yeni bir enflasyon tsunamisine yakalanmakta olduğunu söyleyen, 14 Mayıs seçimlerini izleyen iki aylık sürede dolar kurunun yüzde 33,6, Euro kurunun ise yüzde 37,4 oranında arttığını dile getiren Müsameddin Topuzoğlu, bu artışların önümüzdeki aylarda da devam etmesinin kaçınılmaz olduğunu kaydetti. Kurdaki artışların iktidarın KDV ve ÖTV gibi vergilere yaptığı zamlarla birleşerek çalışanlara çok yüksek enflasyon olarak yansıyacağını ifade eden Topuzoğlu, “İktidarın uyguladığı “akıl dışı” ekonomik politikalardan seçim kaybetme korkusuyla bir türlü çıkamamasının ağır faturasını başta kamu çalışanları olmak üzere ücretli ve sabit gelirliler ödemektedir” dedi.

Tüm Yerel-Sen MYK Üyesi Topuzoğlu, sözlerinin devamında “ TÜİK enflasyonu hesaplarken oldukça cimri davrandığı için, ücretlerin belirlenmesinde artık TÜFE yerine, bir bakıma enflasyon ve büyüme oranının bileşiği olan milli gelirdeki cari fiyatlarla artış oranının dikkate alınması gerektiğini savunuyoruz. Çok şey istemiyoruz. En düşük memurların 2002 yılında milli gelirden aldığı pay kadar bir pay alabilmesini sağlayacak bir ücret zammı talep ediyoruz. 2024-2025 yıllarında yapılması gereken ücret zamlarına temel oluşturacak şekilde kamu çalışanlarının maaşlarında Ocak 2024’te yüzde 115 oranında arttırılmalıdır. 2024-2025 yıllarında yapılacak zam oranları bu rakam üzerinden hesaplanmalıdır” şeklinde konuştu.


Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

‘Adana, Tarihi Güzelliğe Sahip’

Vali Yavuz Selim Köşger, Valiliğimiz Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü …

İnşaat Sektörü Yemekte Buluştu…

Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü uhdesindeki koruyucu aileler ve çocuklarına yönelik gerçekleştirilen iftar …

Prototol İmzalandı…

Karataş ilçesine bağlı Hakkıbey Mahallesi, 386 ada, 2 parsel numaralı, 600,00 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir