19 Mayıs 2024 , Pazar
Ana Sayfa / Bölgesel / Mükelleflere uyarı: Son gün 31 Ekim…

Mükelleflere uyarı: Son gün 31 Ekim…

Adana Vergi Dairesi Başkanı Ümit GünerÇukurova Gazeteciler Cemiyeti‘ni (ÇGC) ziyaretinde, kamuya olan borçların yapılandırılması için son günün 31 Ekim 2023 olduğunu hatırlattı.

Güner,  ÇGC Başkanı Cafer Esendemir‘i ziyarett etti. Güner ziyaretinde yaptığı açıklamada, Vergi Dairesi olarak mükellefleri ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinlediklerini belirtti. Her mükellefin kendileri için özel ve önemli olduğunu vurgulayan Güner, kurumsal görevlerini en iyi şekilde yerine getirmek amacıyla hızlı, etkin ve çözüm odaklı bir şekilde çalıştıklarını ifade etti.

Güner, vergi mükelleflerinin her türlü vergi işlemlerini kuruma gelmeden, Dijital Vergi Dairesi ile elektronik uygulamalara tek bir yerden ulaşıp, işlemlerini daha hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebileceklerini hatırlattı.

7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’dan bahseden Güner, “Bu kanunla, mükelleflerimize kamuya olan borçlarını taksitler halinde ödenmesi, ihtilafların sonlandırılması, matrah artırımı, işletme kayıtlarının gerçek duruma uygun hale getirilmesi gibi önemli avantajlar sunuluyor. Adana’da kanunun getirdiği avantajlardan yararlanmak isteyen vatandaşlarımız 31 Ekim 2023 tarihine kadar başvurularını yapabilirler” dedi.

Esendemir ise, verginin kutsallığına işaret ederek, “Devlet vatandaşın beklediği hizmetleri yerine getirebilmek için vergi toplamak zorunda. Verginin adaletli ve zamanında tahsil edilmesi hizmetlerin aksamaması ve ihtiyaçlarını karşılaması açısından büyük önem taşıyor. Kurum da bu görevini yerine getirirken daha anlaşılabilir dil kullanması, yardımcı olma ve yönlendirme anlamında daha başarılı bir hizmet vermesi halinde yanlış anlaşılmalardan kaynaklı sorunlar en aza inecektir. Bu amaç doğrultusunda mükellef ziyaretiniz çok önemli. Bu çabanızdan dolayı sizi kutluyorum” diye konuştu.

Ziyarete ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Başkan Yardımcısı A.Engin Kanber, Mali Sekreter Süreyya Aksoy, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Akköse ve Çetin Ulucan ile Veysel Arslan katıldı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir