19 Mayıs 2024 , Pazar
Ana Sayfa / Bölgesel / Emek Güçleri Platformu: İsrail’in saldırısını lanetliyoruz…

Emek Güçleri Platformu: İsrail’in saldırısını lanetliyoruz…

Türk Tabipler Birliği 2. Başkanı Doç.Dr.Ali İhsan Ökten, “ İsrail’in Gazze’de Filistin topraklarında hastaneler dahil olmak üzere soykırıma varan saldırısını lanetliyoruz” dedi.

İnönü Parkında bir araya gelen Adana Emek Güçleri Platformu bileşenleri İsrail’in saldırılarını yaptıkları basın açıklamasıyla kınadı. Platform adına açıklamayı Doç.Dr. Ali İhsan Ökten okudu.

Hamas saldırısını fırsat bilip Gazze’yi tamamen işgal etmeyi hedefleyen İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği saldırılar soykırım boyutuna ulaştığını ifade eden, Ökten;” İsrail, yaptığı saldırılarla insanlık suçu işlemeye devam etmektedir. En son olarak İsrailin Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi’ne yönelik bombalı saldırısında ilk belirlemelerde en az 800 kişi yaşamını yitirmiş, ancak her geçen saat bu sayı artmaya devam etmektedir” diye konuştu.

HİÇBİR SAVAŞTA SAĞLIK BİRİMLERİ HEDEF ALINMAMIŞTIR.

Ökten; “Bugüne kadar dünya savaşları da dahil olmak üzere hiçbir savaşta hastaneler, ambulanslar veya sağlık birimleri hedef alınmamıştır.

İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurarak İsrail’in yapığı bu saldırı, en temel insani değerlerden yoksun saldırıların bir örneği olarak tarihe geçmiştir

İsrail Ortadoğu’daki istilacı yaklaşımında artık hiçbir hedef gözetmeden saldırılarını arttırarak devam etmektedir. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamada, artık yaralılara hiçbir müdahalenin yapamayacak durumda olduklarını, acil yardım ve insani koridor açılmasını dünyaya duyurmuştur. Gazze’de bugüne kadar binlerce insan savaşın acımasızlığı içinde ölmüş ve binlercesi yaralanmıştır. Uluslararası hiçbir hukuka uymamak insanların onuruna yönelik bir saldırı olup, bu durum aynı zamanda küresel barış ve güvenliği de tehdit etmektedir. Bu olay, bir savaş suçu sayılarak yetkili ulusal ve uluslararası makamlarca araştırılmalıdır. İsrail’in uluslararası hukuku hiçe sayarak sivilleri hedef alan saldırılarını asla kabul etmiyoruz ve en şiddetli şekilde bir kez daha kınıyor ve lanetliyoruz.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir