Adana Tabip Odası Başkanı Selahattin Menteş, “Adli Tabiplik ne der bilmiyorum ama intihar gibi görülmekte bu. Fakat olay şu ki, bizim gördüğümüz, yani iş yoğunluğu, iş stresi hekimler üzerindeki tükenmişlik, çalışma koşullarının kötü olması  bütün bunlar bu süreci sürece katkı veriyor” dedi.

Bir hafta içerisinde 3 doktorun hayatını kaybetmesi sağlık camiasını yasa boğdu. Adana’da Dr. Rümeysa Keleş, Adıyaman’da Dr. Eren Özkara ile Mersin’de genç bir doktorun yaşamlarına son verirken, 3 doktorun intiharı akıllarda soru işareti bıraktı. Arda arda gelen doktorların ölüm haberleri nedeniyle büyük bir şok yaşayan sağlık meslek kuruluşları olayın ardında yatan nedenleri araştırıyor. Adana’da intihar eden Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon kliniğinde görev yapmakta olan Asistan Dr. Rümeysa Keleş’in ardından not bıraktığı öne sürüldü. Keleş’in bıraktığı notta, ‘Ölümümden kimse sorunlu değildir şeklinde ifadeler kullandığı iddia edildi.

Yaşanan intihar vakaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Adana Tabip Odası Başkanı Selahattin Menteş, hekimlerin çok kötü şartlarda çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. Düşük ücret, yoğun çalışma, sağlıkta şiddet ve benzeri birçok nedenin hekimlerin yaşamlarını olumsuz etkilediğini belirten Menteş, yaşanan vakaların sistem sorunu olduğuna dikkat çekti. Vakaların intihar gibi göründüğünü kaydeden Menteş, “Şöyle tabii iki gün içerisinde üç hekim kardeşimizi kaybettik.  Bunlar intihar gibi görünmekte. Hani Adli Tabiplik ne der bilmiyorum ama intihar gibi görülmekte bu. Fakat olay şu ki, bizim gördüğümüz, yani iş yoğunluğu, iş stresi hekimler üzerindeki tükenmişlik, çalışma koşullarının kötü olması, liyakatsiz atamalar bütün bunlar bu süreci sürece katkı veriyor. Yani hekimlerin mutsuzluğuna en azından katkı veriyor.” diye konuştu