19 Mayıs 2024 , Pazar
Ana Sayfa / Bölgesel / KOPART01’in Geleneksel El Sanatları Sergisi yarın açılıyor…

KOPART01’in Geleneksel El Sanatları Sergisi yarın açılıyor…

Toplumlara mal olmuş, onlarla yaşamış geleneksel sanat ve zanaatlarımızdan kaybolmuş olanları ortaya çıkarmak, kaybolmakta olanları tekrar canlandırmak, halen yaşayan ve yaşatılanları korumak ve geliştirmek amacı ile kurulan KOPART01 kooperatifinin Geleneksel El Sanatları Sergisi yarın Adana Büyükşehir Belediyesi Fuayesinde açılıyor.

EMEKLER SERGİ İLE TAÇLANACAK

KOPART01 kooperatifi Başkanı Fatih Yüksel, yarın açılacak olan sergi ile ilgili bilgiler vererek, “ Bu konuya dikkat çekmek, duyarlılık kazandırmak, sahip çıkılmasını sağlamak amacıyla bugüne kadar gelmiş ve halen yaşatılmaya çalışılan geleneksel el sanatlarımızı ve zanaatlarımızı yaşama geçirmiş arkadaşlarımızın göz nuru, el emekleri ve sabırları sonucu ortaya çıkmış eserlerini bir sergi ile taçlandırmak istedik.”dedi.

SERGİYE KATILACAK SANATÇILAR

Sergide eserlerini sergileyecek olan sanatçıları da tanıtan KOPART01 Başkanı Fatih Yüksel, “Nakış öğretmeni Ayla Akbulut-tel kırma, Aynur Polat Büyükmızrak-ev tekstili,  Ebru öğretmeni Ayşegül Kavas-Ebru sanatları, cam fizyon sanatçısı Fatoş Kara-cam aksesuarı, gümüş el sanatları sanatçısı Kenan Rahatlar-gümüş el sanatları, el sanatları öğretmeni Leyla Arıkan-Şukufe, filografi sanatçısı Mahir Zemheri-filografi, el sanatları öğretmeni Melek Uygur-keçe tabloları ve kazaziye, ahşap sanat işleri sanatçısı Ömer Erdoğan-ahşap, sanat tasarım öğretmeni Seylan Aslanyürek-mozaik, emekli resim öğretmeni Süheyla Kavurucu-döküm rölyef, Zekeriya Yazar-hat kalem, el sanatları öğretmeni Zerrin İncefikir-bambu eserleri ile sergimizde yerini alacak.”diye konuştu.

ADANALILARA DAVET

KOPART01’in öncülüğü ve organizasyonu çerçevesinde gerçekleştirilecek serginin hedefleri hakkında da konuşan Yüksel, “Hedefimiz, geleneksel sanatlarımızı ve zanaatlarımızı tanıtmak, sahip çıkılmasını ve desteklenmesini sağlamak, yaşatılması ve sürdürebilir olması için duyarlılık oluşturmak. KOPART01 öncülüğü ve organizasyonu çerçevesinde, 04 Aralık 2023 Pazartesi, saat: 18.00’de Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Fuayesinde (girişinde) değişik sunumlar eşliğinde açacağımız sergimize herkesin gelmesini istiyor ve bekliyoruz.”diye ifade etti.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir