18 Mayıs 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / O Bölge Tamamen Çöpten Arındı…

O Bölge Tamamen Çöpten Arındı…

Alapınar Mahallesi’nde bölgede endemik bitki olan nilüfer çiçeklerinin bulunduğu sazlık ve çevresi Kozan Belediyesi ve Kozan İzcilik Kulübü tarafından düzenlenen etkinlik ile temizlendi. Etkinliğe katılanlar bir kamyonet çöp toplarken öğrenciler ise çevreyi kirletenleri duyarlı olmaya davet etti.

Öğrencilerden Ahmet Akif Soylu, çevre temizliğinin çok önemli olduğunu kaydederek, “Biz izciler olarak çevre temizliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Kirletilmiş alandaki kağıtlar, plastikler suyun içindeki canlıları tehlikeye atıyor” dedi.

Öğrencilerden İrşat Şahbaz ise çevreyi kirletenlere öfkelendiğini ifade ederek, “İnsanlar çevreyi çok kirletmişler. Bu konuda insanlarımız bilinçlendirilmeli. Atılan atıklar yüzyıllarca doğada kalıyor ve buradaki tüm canlılara zarar veriyor. Bulduklarıma çok sinirlendim ve üzüldüm” diye konuştu.

Kozan İzcilik Kulübü Başkanı Mustafa İsa Sönmez de Kozan Belediyesi temizlik ekipleri ile birlikte sahada detaylı bir temizlik çalışması yaptıklarını kaydederek, “Alapınar bölgesinde nilüfer çiçeklerinin bulunduğu alanları temizliyoruz. Çocuklarımız o temiz dünyalarında gördüklerine çok şaşırdı. Ricamız bundan sonrada insanlarımızın bu bölgeyi korumasıdır” dedi.

“ÇEVREMİZ İÇİN ANLAMLI BİR ÇALIŞMA OLDU”

Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Sönmez de bölgenin endemik bitki ve kuş türleri ile korunması gereken bir alan olduğunu ifade ederek, “İzcilerimiz ile birlikte sahada temizlik çalışmasını yaptık. Bu sazlık bölge ve nilüfer çiçekleri bölgemizde endemik türler. Sadece bunlar değil bu bölgede bulunan kuş çeşitliliği ve su canlıları da büyük bir önem ile korunması gerekiyor. Kozan Belediye Başkanımız Kazım Özgan’ın destekleri ile bu bölgede temizlik ve çevre korunması için anlamlı bir çalışma oldu” diye konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir