26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / konsolos,Espinoza; ”kadınlar eğitilmeli”…

konsolos,Espinoza; ”kadınlar eğitilmeli”…

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adana Konsolosu John L. Espinoza, sürdürülebilir bir toplum için kadınların eğitilmesi gerektiğini söyledi.

ABD Adana Konsolosluğu ve Adana Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi işbirliğiyle Kadın Hakları Günü kapsamında Adana Kız Lisesi’nde bir program düzenlendi. Programda, İstanbul Sözleşmesi, Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi ve Kadın Hakları konularının tartışıldığı bir panel verildi. Panel öncesi konuşan ABD Adana Konsolosu John L. Espinoza, toplumsal cinsiyete dayalı şiddetin sınır tanımadığını, tüm ülkelerde olduğunu söyledi. Dünyada her 3 kadından 1’inin şiddet gördüğünü, cinsel ilişkiye zorlandığını veya başka bir şekilde mağdur edildiğinin altını çizen Espinoza, “Dünya Sağlık Organizasyonu’na göre dünya çapındaki kadınların yüzde 35’i benzer bir şiddete maruz kalmış. İnsanlığımızın sürdürülebilirliği ise bu şiddeti durdurmamıza bağlı.” dedi. Espinoza, sürdürülebilir ve demokratik toplumlar oluşturmak, açık ve güvenilir bir yönetime sahip olmak, barış ve güveni devam ettirmek, canlı bir ekonomi oluşturmak, sağlık ve eğitim sorunlarına çözüm bulmak için kadınların güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Zeynep Serap Baltacı ise kadınların önünde çeşitli engeller bulunduğunu vurgulayarak, “En öncelikli engelimiz de geleneksel kafa yapımızın değişmemesi. Esas bunun değişmesi lazım. Eksiklerimizden biri de kadınlarımızın birbirine çok fazla destek olmaması. Birbirimize destek olmazsak bu işi başaramayız.” diye konuştu. Kadının olmadığı yerde erkeklerin hiçbir iş yapamayacağı uyarısında bulunan Baltacı, “Bunu seçimlerde gördük. Kadınlar olmasaydı hiçbir erkek kapı kapı gezmezdi.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından panele geçildi. Panelde Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi Üyesi Kübra Özbiçer, Türkiye’de kadın haklarının tarihsel gelişimi ve İstanbul Sözleşmesi hakkında bilgiler verdi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir