20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / BURASI ADANA…

BURASI ADANA…

Suriyeli mülteciler, kendilerine tahsis edilen çadır kentlerin dışında istedikleri bölgeyi yerleşim alanı ilan ediyorlar. Son olarak Adana otogarının hemen arkasındaki caddeye çadırlar kuran Suriyeliler, yasak tanımayan bu davranışlarıyla kent imajını zedelemeye devam ediyorlar.

ŞAŞKINLIK VEREN GÖRÜNTÜLER

Otogarın girişi ve içerisi sakin ve olağan bir görüntü çizerken, arka kapısından farklı bir pencere açılıyor. Tren hattının demirliklerine halı, kilim ve çamaşırlarını seren, çamurlar içerisinde bulaşık ve çamaşır yıkayan, yağmur sularının içerisinde yalın ayak oyun oynayan çocukların görüntüleri otogarın arka kapısından çıkan yolcuları şaşkına çeviriyor.

İlk bakışta bunca yoksulluk, sefalet ve yürekleri sızlatan sahnelere neden olan Suriyeli mültecilerin yaşamına ayrıntılı baktığınız da ise her üç çadır arasında bulunan Arap plakalı lüks araçlar “Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” dedirten cinsten olduğu görülüyor. Adana imajını yerle bir eden Suriyelilerin, her geçen gün çadırlara bir yenisini daha eklediği de dikkati çekiyor. Fevzipaşa mahallesi sakinleri de, Suriye’deki iç savaştan kaçarak ülkemize, şehrimize sığınan bu mültecilerin sığınacağı alanların şehir merkezinden uzakta olması gerektiğini belirtiyorlar.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir