Özkan; Deprem döneminde Karataş’tan Hatay’a deniz yolu ile ulaşımın hayati önemi taşıdığını gördük. Karayolu ile Hatay’a 16 saatte ulaşılırken, Karataş’tan 3 saatte ulaştık. Karataş kendi imkânlarının çok çok üzerinde yardımlarda bulundu. Toplamda 70 gemi ile 170 tır yardım bölgeye sevk edildi. Vatandaş kendi eli ile yükledi. Afetin ilk 20 gününde hepimiz gece gündüz demeden çalıştık. Şu anda Ulaştırma Bakanlığı ile görüştüğümüzde limanın genişletilmesi projesi söz konusu. Karataş’ta bireysel anlamda da Deniz taşımacılığı yapılması lazım. Deniz ulaşımını daha da güçlendireceğiz. Yumurtalık Limanı’nın yapılması ile birlikte ulaşım daha da artacaktır”dedi.

 

GİRİŞİMCİ SAYISI ÇOK KISITLI  

Adana Karataş Kaymakamı Selami Alper Özkan, Karataş’ın liman ve turizm kenti olduğunu ifade ederek, en büyük sorunların başında sahillerde yeterli düzenin sağlanmamış olması ve Karataş’ın ulaşım sorunu olduğunu hatırlattı. Özkan;  Kızkalesi örneğine baktığımızda bir geçiş hattı üzerinde. Karataş’ın kendine ayrı bir konumda olması turizm açısından handikaplı. Karataş’ta turizm değil, tarım ve balıkçılık ön planda. Girişimci sayısı çok kısıtlı. Dışarıdan gelen bir girişimci yok. Ancak bölgede tek bakir kalan Karataş.  Adanalıoğlu dediğimiz Mersin ve Yumurtalık arasındaki 80 km’ lik bir alan tüm bakirliğini koruyor. Yeni havalimanının yapılışı ile beraber bölgenin daha çok yatırım alacağını düşünüyorum” diye konuştu.

BOĞULMA OLAYLARI ARTIYOR

Yazın gelmesiyle birlikte boğulma olaylarının yaşandığına dikkat çeken Selami Alper Özkan, bu konuda vatandaşları da uyardı. Özkan ;  “Harbiş ve Orman Altı Plajı’nda boğulma olayları çok fazla yaşanıyor. Özellikle iki bölgede emniyet ekiplerimiz sıkı bir şekilde denetim yapıyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait 2 botumuz iki ayrı plajda görevliydi. Özellikle fırtınalı havalarda uyarılara dikkat ediyoruz. Vatandaşlara uyarılarda bulunuyoruz.  Normal havalarda da boğulmaların sık yaşandığı alanlara, dubalarla çeşitli uyarı levhaları yerleştiriyoruz ” şeklinde konuştu.

 

YAZ KAMPI PROJESİ KARATAŞ’A DEĞER KATIYOR 

Bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek olan özel gereksinimli çocuklar ve ailelerinin katıldığı ‘Yaz Kampı’ projesinin Karataş’ın tanıtılması açısından da önemli bir proje olduğunu dile getiren Özkan, şunları söyledi;  “Engelli alanı toplumun sağır, dilsiz, kör kaldığı bir alan. Çünkü Türkiye’de daha birkaç yıl öncesine kadar engelli çocuğu olan bireyler topluma bile söylemekten çekinirdi. Şimdi bu farkındalıkla toplumun ele ele verip bu insanların hayatlarını kolaylaştırması lazım. Daha da önemlisi toplumsal farkındalık açısından değerli bir proje. Bizde Varız Destekleme Derneği ve Çukurova Rotary Kulübü’ne çok teşekkür ediyorum. Karataş’ta bu etkinliğin yapılması çok faydalı oluyor. Bu seneki etkinlikte de elimizden ne gelirse destek olmaya çalışacağız”.