4 Mayıs 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Ev yapımı pul biberler hazır…

Ev yapımı pul biberler hazır…

Bibercilerden satın alınarak baş kısımları kesildikten sonra ortadan da ikiye ayrılarak güneşe kuruması amacıyla serilen biberler, kuruduktan sonra biberleri baharatçılara götürerek pul biber olarak çektiriyorlar. Kendi kuruttukları pul biberleri gönül rahatlığı ile tükettiklerini belirten vatandaşlar, pul biberde birçok hile yapıldığını ancak kendi yaptıkları, kuruttukları biberleri rahatlıkla tükettiklerini ifade ettiler.
Temmuz, ağustos aylarında pul biberi çekim işlerinin başladığını ve Kasım ayının sonuna kadar devam ettiğini belirten Baharatçı Burhan Bucak; “Adana’nın güneşi sayesinde vatandaşlar kendi pul biberlerini kendileri yapıyorlar. Özelikle temmuz sonu ağustos başı gibi alınan biberler çok kısa sürede kuruyor. Bazı vatandaşlarımız biberleri kurur kurumaz getirip çektiriyor. Bazı ise serin yerlerde muhafaza ederek ihtiyaçları doğrultusunda kışın da çektiriyor. Çektikten sonra çıkan kilosuna göre fiyatını belirliyoruz. Şuanda kilosunu 2 liradan çekiyoruz. Fiyatlarımızda geçen seneye göre bir değişiklik olmadı aynı fiyattan biber çekimini yapıyoruz.” dedi.
En sağlıklı pul biber güneşin altında kurutularak hazırlanan pul biber olduğuna dikkati çeken Bucak; “Pul biber maalesef içinde hileler yapılan bir ürün. Ona kırmızı rengini vermek için boya katanlar, kimyasal işlemlere maruz bırakanlar olabiliyor. Bu nedenle imkanı olan kendi kurutsun olmayanlar da ev yapımı biber satanları tercih etsin. Bizde dükkanımızda hem biber çekimi hem de satışını yapıyoruz. Şuanda ev yapımı pul biberin kilosu 180 liradan satılıyor.” ifadelerini kullandı. 

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir