26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Ceyhan’da hayvanlar itlaf’mı ediliyor…?

Ceyhan’da hayvanlar itlaf’mı ediliyor…?

Ceyhan Belediyesi’ne ait hayvan barınağında 500’e yakın köpeğin itlaf edildiği iddia edildi. İtlaf iddiaları Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (KİHAYKO) ve Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyonunu harekete geçirdi.

Ceyhan’a gelen KİHAYKO Temsilcileri Ceyhan Cumhuriyet Savcılığına dilekçe ile suç duyurusunda bulunarak; barınak yanındaki boş alana itlaf edilerek gömülen yüzlerce köpeğin tespiti için kazı çalışması ve inceleme yapılması talebinde bulundu. Savcılık sonrası Ceyhan Kaymakamlığı’na da resmi suç duyurusu yapan KİHAYKO Temsilcileri ve Adana Barosu; daha sonra Ceyhan Barınağına geçti. Barınakta hayvanların öldürülerek gömüldüğü iddia edilen alanda incelemeler yapılmasını ardından basın açıklaması yapıldı.
KİHAYKO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yıldırım ve Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkan Yardımcısı Avukat Ali Mert yaptıkları ortak açıklamada; uzun zamandır Ceyhan ilçesinde köpeklerin itlaf edilerek öldürüldükleri konusunda kendilerine ulaşan şikâyetler sonrasında ilgili kurumlara resmi suç duyurusu yaptıklarını belirterek sorumlular bulunana kadar konunun takipçisi olacaklarını dile getirdiler.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir