25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Şehidin cenazesi törenle toprağa verildi…

Şehidin cenazesi törenle toprağa verildi…

Siirt’te teröristlerin yola döşediği bombanın askeri aracın geçişi sırasında patlatılmasıyla şehit olan 8 askerden zırhlı aracın sürücüsü uzman çavuş 37 yaşındaki Ferdi Gerekli, Adana’nın Ceyhan İlçesi’nde düzenlenen törenle toprağa verildi. Törene subay kıyafeti giydirilerek getirilen şehidin oğlu, 6 yaşındaki Altan Deniz Gerekli, amcasının kucağında yakasındaki ve elindeki babasının fotoğraflarına bakarak ağladı.

Siirt’te düzenlenen tören ardından uçakla Adana’ya gönderilen şehit Ferdi Gerekli’nin cenazesi, havaalanından alınıp ilk olarak tören için Ceyhan Merkez Camii’ne getirildi. Ev kadını Berna ile evli 1 çocuk babası, Kadir ve Murat Gerekli ikizler ile Nazan Gerekli’nin ağabeyi şehit Ferdi Gerekli’nin Türk bayrağına sarılı tabutunun musalla taşına konmasıyla yakınları ağıt yaktı. Ağabeyinin tabutuna sarılan Murat Gerekli gözyaşı döktü.

Törene, Adana Valisi Mustafa Büyük, Ak Parti, CHP ve MHP Adana Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Hüseyin Sözlü, askeri ve mülki erkan ile binlerce kişi katıldı. Şehidin oğlu Altan Deniz Gerekli de törene subay kıyafeti giydirilerek getirildi. Amcası Kadir Gerekli’nin kucağında töreni izleyen minik Altan Deniz, sık sık yakasında ve elindeki babasının fotoğraflarına bakarak şehit babası için göz yaşı döktü.

Törende, şehidinin öz geçmişinin okunması ardından cenaze namazı kılındı. Daha sonra omuzlara alınan şehit Ferdi Gerekli’nin cenazesi helallik için İstiklal Mahallesi’ndeki baba ocağına getirildi. Cenazenin eve gelmesiyle emekli işçi baba Adnan ile anne Aysel Gerekli ve şehidin kardeşleri sinir krizi geçirdi.

Burada helallik alınması ardından şehit uzman çavuş Ferdi Gerekli, götürüldüğü Ceyhan Asri Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze defnedilirken Murat Gerekli, ağabeyinin ardından “Ağabey sen gitme, senin çocuğunun var. Senin yerine ben gidip ben öleydim” diyerek ağıt yaktı.

Şehit uzman çavuş Ferdi Gerekli’nin Türk Silahlı Kuvvetleri’ne 2000 yılında katıldığı ve sırasıyla Manisa ile Bingöl’de görev yaptığı belirtildi. Son 6 yıldır Siirt’te görev yapan ve zırhlı araç şoförü Gerekli’nin, patlama sonrası 8 askerin içinde şehit olduğu aracı kullandığı belirtildi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir