2 Mayıs 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Gündem / Besicilere Kurban Bayramı öncesi ‘karantina’ uyarısı…

Besicilere Kurban Bayramı öncesi ‘karantina’ uyarısı…

Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, şap hastalığı nedeniyle hayvanların kesimi, ihracı, ithali ve hayvan hareketlerine getirilen kısıtlama ve yasakların kaldırılması sonrası hayvan hareketlerinin başladığına dikkat çekerek, “Hastalığın tekrardan yaşanmaması için aşılanmış, kulağında küpesi olan ve veteriner hekim tarafından sağlık raporu düzenlenen hayvanların nakline izin verilmelidir. Besiciler ise çiftliklerine yeni getirdikleri hayvanları 21 gün karantinada tutmalıdır” dedi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye’nin farklı illerinde geçtiğimiz aylarda görülen SAT-2 tipi şap virüsünün hayvanlar arasında yayılmasını önlemek için ithalat, ihracat ve kesim maksatlı sevkler dışındaki tüm hayvan hareketlerini yasakladı. Yapılan aşılama çalışmaları ve alınan diğer tedbirlerin ardından 28 Nisan’da kısıtlama ve yasaklar son buldu. Yasakların kalkmasının ardından ülkede hayvan hareketliliği de başladı.

Hayvan pazarlarının açılmasının sevindirici olduğunu fakat bazı tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğini söyleyen Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, besiciler ve yetkililere Kurban Bayramı öncesi uyarılarda bulundu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

‘Adana, Tarihi Güzelliğe Sahip’

Vali Yavuz Selim Köşger, Valiliğimiz Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü …

İnşaat Sektörü Yemekte Buluştu…

Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü uhdesindeki koruyucu aileler ve çocuklarına yönelik gerçekleştirilen iftar …

Prototol İmzalandı…

Karataş ilçesine bağlı Hakkıbey Mahallesi, 386 ada, 2 parsel numaralı, 600,00 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir