26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Çevre / BARODAN TİYATRO FESTİVALİ…

BARODAN TİYATRO FESTİVALİ…

Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Türkiye genelinde barolar arası bir Tiyatro Festivali düzenlemiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Adana Barosu’nun öncülüğünde düzenlenen Tiyatro Festivali, açılış kokteyli ile başladı. 9-14 Mayıs tarihleri arasında sürecek olan gösteriler, Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. Oyunların oynanacağı kültür merkezinde düzenlenen açılış kokteyline Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık’ın yanı sıra Antalya Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Ustaoğlu, Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı, Osmaniye Baro Başkanı Dilem Aksoy, Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen, Antakya Baro Başkanı Metin Dönmez, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Yurdagül Gündoğan ve çok sayıda avukat katıldı.

Tüm baro başkanlarının tiyatronun ve sanatçıların yanında olduğunu belirten Mengücek Gazi Çıtırık şöyle konuştu:

“Devlet Tiyatroları’nın 66 yıllık tarihine bakıldığında, Cumhuriyetin devrimci kadrolarının daha o dönemde kurduğu devlet tiyatrolarının, operalarının, bale, güzel sanatların, senfoni orkestralarının kapatıldığı bir dönemi yaşamaktayız. İşte böylesi bir dönemde destek veren baro başkanlarımızla birlikte ve değerli tiyatro topluluklarımızla ve o tiyatro topluluklarında günlerini. Emeklerini, enerjilerini harcayan değerli meslektaşlarım ve onları çalıştıran değerli hocalarımızla birlikte bu etkinliği gerçekleştirmenin mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz.”

Festivalde, ilk olarak Mersin Barosu avukatlarının oluşturduğu ‘Yırtık Cübbe’ isimli tiyatro grubu”Kadınlık Bizde Kalsın’ isimli oyununu sahnelendi. Oyun sonunda Adana Barosu Başkanı Mengücek gazi Çıtırık ve Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen sahnede oyuncuları kutladı ve plaket ve çiçek takdim etti.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Ceyhan Aleyna Tilki’yle coştu….

      Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ceyhan Belediye Başkan Adayı Kadir Aydar, Aleyna Tilki’yi …

Çukurova Ödülü 2024 TYS Başkanı Özyalçıner’e verildi…

 Çukurova Ödülü 2024 Adana Yazarlarevi’nde düzenlenen törenle Türkiye Yazarlar Sendikası’na (TYS) verildi. Tören, TYS Genel …

Ceyhan Belediyesi’nden İslahiye’de İftar Programı…

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem’in ilçede farklı kesimleri buluşturduğu Ramazan sofraları bu kez İslahiye’de kuruldu. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir