Önce Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri, ardından Hatay’da meydana gelen deprem, Adana’yı da derinden sarstı. Vatandaşlar günlerce evine giremedi, öğrenciler okullarına gidip arkadaşlarıyla sınıfta ders işleyemedi. Öğretmenler öğrencilerine, öğrenciler öğretmenlerine hasret kaldı. Bir süre sonra okullar kademeli olarak açıldı. Öğretmenler öğrencilerine kavuştu.

Bu öğretmenlerden biri de Akkapı İlkokulu’nun 1/E sınıfı öğretmeni Esra Usluoğlu’ydu.
Öğrencilerinin okumaya geçtiği günün anısını yaşatan Esra Usluoğlu, ‘Minik yıldızlardan öyküler’ adlı bir çalışmayı kitap haline getirdi. Çocuklar ilk öğrendikleri satırlarla kendilerini anlatmaya çalıştılar.
Sınıftaki Toprak adlı öğrenci, “Benim adım Naz. Yedi yaşındayım. Ablamın adı Nazlı… O on yaşındadır. Küçük kardeşim Mete ise üç yaşındadır. Annemin adı Ece, babamın adı ise Can’dır. Biz beş kişiden oluşan çok mutlu bir aileyiz…” diyerek, bir de resim çizdi. Diğer arkadaşları da onun gibi duygularını dile getirdiler.

 

ÖLÜMSÜZ OLACAK

Veli, öğretmen ve öğrenci diyaloğunun en zirvede yaşandığı okulda öğretmenlik yapan Esra Usluoğlu, bu anı ölümsüzleştiren bir mesaj paylaştı. Mesajında, “Minik yıldızlarım okumaya geçtiğiniz ilk gün yazmış olduğunuz bu öyküler okuma yazma uğrunda harcadığınız zamanı ve ürününüzü gösteriyor. Benim için önemli olan çabanız ve yazdıklarınızın ölümsüz kalmasını sağlamaktır. Bu kitap ilk öykülerinizi unutmamanız için hazırlanmıştır. Siz Geleceğin yıldızı ve ışığısınız. Kendinizin ne kadar önemli olduğunu düşünerek çalışın. Sizdeki güzelliklerin ortaya çıkmasını ve bir tohumun bir ağaca dönüşmesini beklediğim gibi bekleyeceğim. Sizi çok seven öğretmeniniz Esra Usluoğlu…”

 GÖRÜLMEYE DEĞERDİ

Öğretmenin bu başarısı velileri de çok duygulandırdı. Okulun yılsonu etkinliklerine katılan veliler, öğrencilerinin başarıları karşısında duygulu anlar yaşadılar ve Akkapı İlkokulu’nun 1/E sınıfı öğretmeni Esra Usluoğlu’na teşekkür ettiler.Bazı veliler, “1 E Yıldızlar Sınıfı bugün coştu. Değerli öğretmenimiz Esra Usluoğlu minik yıldızlarla yılsonu gösterisi yaptı. Çocukların mutlulukları görülmeye değerdi. Çocukları devamlı motive eden büyük emek harcayan başarılı hocamız çocuklara kitap hediye edip onlara okumayı daha çok sevdirip söz aldı.” diye duygularını paylaştılar.

Akkapı İlkokulu’nun 1/E sınıfı öğretmeni Esra Usluoğlu’nun yetiştirdiği öğrencilere pozitif enerji kazandırdığını anlatan veliler, “Hepimiz gibi çocuklarımız da yaşanan depremden çok etkilendiler ama öğretmenimiz yaşadığımız üzüntülerimizi hafifletti. Çocuklarımıza kendi evladı gibi sahip çıktı. Bu yönüyle kendisine teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimiz böyle öğretmenler sayesinde Türkiye’nin aydınlık yarınlarında söz sahibi olacaklar.” diye düşüncelerini açıkladılar.