1 Mayıs 2024 , Çarşamba
Ana Sayfa / Bölgesel / ABD’liler Juneteenth Ulusal Bağımsızlık Günü’nü kutladı…

ABD’liler Juneteenth Ulusal Bağımsızlık Günü’nü kutladı…

ABD’nin Adana Konsolosluğu’nda ABD’deki köleliğin sona ermesini anma amacıyla 3 yıl önce federal bayram ilan edilen Juneteenth Ulusal Bağımsızlık Günü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
Etkinliğe Konsolos Amanda Pilz, ABD 39. Hava Kanat Komutanlığı’ndan Albay Joseph Ringer ile Türk ve ABD’li konuklar katıldı. Kutlamaya videokonferans yöntemiyle katılan ABD Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Linda Thomas-Greenfield, Juneteenth hakkındaki kişisel deneyimini paylaşarak katılımcılara zorluklardan ve çeşitlilikten güç almalarını önerdi.  Greenfield, “1865 yılında, büyükannem Mary Thomas, bir kölenin çocuğu olarak doğdu. Ben ondan sadece üç nesil uzakta olmama rağmen, ABD’yi dünya sahnesinde temsil etmenin olağanüstü onuruna ve ayrıcalığına sahibim. Juneteenth, ne kadar ilerlediğimizin bir hatırlatıcısıdır. Ancak aynı zamanda çalışmalarımızın henüz bitmediğini hatırlatır. Birlikte, özgürlüğü ve adaleti herkes için ilerletmeye devam etmeliyiz. ABD ve dünya genelinde ırkçılığı ve ayrımcılığı kökünden kazımaya devam etmeliyiz”dedi. Albay Joseph Ringer, Juneteenth’i aile buluşmalarında kutlama konusundaki kişisel geçmişini paylaştı. Ailesinin Juneteenth’in Bağımsızlık Günü olan 4 Temmuz kadar coşkuyla kutladıklarını belirten Albay Joseph Ringer, “Çünkü bu, Teksas’ın köle insanları için bir bağımsızlık gününü işaret ediyordu ve bizim gibi diğer aileler, evlerimizde, parklarda ve eyalet genelindeki kiliselerde kutlama yaparak bu bağımsızlığı kutluyor” diye konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir