19 Mayıs 2024 , Pazar
Ana Sayfa / Bölgesel / Adana Valisi, İşitme engelli kadın ve oğlu için harekete geçti…

Adana Valisi, İşitme engelli kadın ve oğlu için harekete geçti…

Adana’da işitme engelli bir kadın olan Leyla Sönmez ve 9 yaşındaki oğlu Ali Necmettin Akgün, kirayı ödeyemedikleri için evden çıkarılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Bu durumun gündeme gelmesi üzerine Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, ailenin durumunu inceleteceklerini ve gerekli yardımları sağlayacaklarını açıkladı.

Ev sahibi tarafından icra yoluyla tehdit edilen ailenin sesleri sosyal medya ve basında geniş yer buldu. Bu duruma sessiz kalmayan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, hemen harekete geçerek ailenin durumunu inceleteceğini ve çocuğun eğitimi ve diğer ihtiyaçları için devletin tüm imkanlarını seferber edeceklerini belirtti.

Sosyal medya’da da ve basında geniş yer bulan olay üzerine olaya sessiz kalmayan Vali Köşger harekete geçti. Çıkan haberler üzerine sosyal medya hesabı üzerinden konuyla ilgili şu açıklamalara yer veren Vali KÖŞGER, “Ailenin durumunu incelettiriyorum. Durumları uygunsa çocuğumuzun eğitimine devam etmesi ve diğer ihtiyaçları için devletimizin sağladığı tüm imkanlar harekete geçirilecektir.” ifadelerini kullandı.

Eşinden boşanan ve yüzde 70 işitme engelli olan Leyla Sönmez’in, 9 yaşındaki oğlu Ali Necmettin Akgün ile birlikte yaşadığı ev sahibi tarafından evden çıkarılma tehdidiyle karşı karşıya kaldığı ortaya çıktı. Leyla Sönmez’in, ailesinin desteğiyle kiraladığı evin sahibi, kira süresinin dolmasının ardından evi kendisi kullanmak istediğini belirterek aileyi evden çıkarmak için icra yoluyla tehdit etti.

Ali Necmettin Akgün, “Ev sahibi kirayı ödeyemediğimiz için evden çıkarıyor. İcra yolladı bize. 2 gün sonra bizi evden çıkaracak, sokakta kalacağız. Gidecek yerimiz de yok, paramız da yok. Bu durumda evin aylığını da ödeyemiyoruz. Bir tek annem engelli maaşı alıyor.” şeklinde ifade etti.

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’in bu konudaki duyarlılığı, sosyal medyada da geniş yankı buldu. Vatandaşlar, valinin bu tavrını olumlu bir adım olarak değerlendirerek aileye destek olunması çağrısında bulundu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir