19 Mayıs 2024 , Pazar
Ana Sayfa / Bölgesel / CHP Adana Kadın Kolları’ndan Tepki…

CHP Adana Kadın Kolları’ndan Tepki…

 CHP Adana İl Kadın Kolları, bir kadının özel hayatı ve bedeni üzerinden yapılan haberlere ilişkin bir açıklama yayınladı. Açıklamada, hakkında kısıtlılık kararı verilmiş ve devam eden bir soruşturma dosyasına ait bilgilerin medyada yer almasının hem soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği hem de kişisel verilerin ve özel hayatın gizliliği, hak ve hürriyetlerin, kişilik haklarının ihlali anlamına geldiği belirtildi.

CHP Adana Kadın Kolları Başkanı Av. Oya Tekin, yaptığı açıklamada, bu tür haberlerin, eril haber diliyle ağırlaşarak kadın ve kadın bedenini metalaştırdığını vurguladı. Tekin, bu tür haberlerin gazetecilik meslek ilkelerine aykırı olduğunu belirterek, “Kadınlar olarak bu içeriği hazırlayan ve yayan kişilere gazetecilik meslek ilkelerini hatırlatmayı bir vatandaşlık görevi olarak görüyoruz” dedi.

Açıklamada ayrıca, demokratik değerlere ve insan haklarına aykırı yayın yapılmaması gerektiği, masumiyet karinesine saygı duyulması ve yargı süreci devam eden davalarda iddiaların adil ve dengeli bir şekilde aktarılması gerektiği hatırlatıldı.

CHP Adana İl Kadın Kolları, hak ihlallerini kabul etmeyeceklerini ve sessiz kalmayacaklarını vurgulayarak, söz konusu haberlerin sorumlularından tekzip hakkı kapsamında cevap ve düzeltme yayınını beklediklerini ifade etti.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir