19 Mayıs 2024 , Pazar
Ana Sayfa / Bölgesel / Adana’daki Uğur Mumcu Meydanı kaidesine saldırı şüphesi…

Adana’daki Uğur Mumcu Meydanı kaidesine saldırı şüphesi…

Adana’daki Uğur Mumcu Meydanı‘nda bulunan kaide, dün yerinden sökülmüş hâlde bulundu. Kaidenin son görüntüsü saldırı şüphesi uyandırırken, konu sosyal medyada da gündeme geldi.

Yıllardır İstasyon Meydanı olarak anılan alanın adı 2014 yılında “Uğur Mumcu Meydanı” olarak değiştirildi. Meydanın adı Uğur Mumcu olarak değiştirilmesine karşın İstasyon ve Gar Meydanı olarak anılmaya devam etti. Adana’da milli bayram ve kentin düşman işgalinden kurtuluşu yıl dönümü kutlamalarının yapıldığı, siyasi parti mitinglerinin düzenlendiği, Adana Büyükşehir Belediyesi ve bazı organizasyon firmaları tarafından zaman zaman konserlerin düzenlendiği meydandaki üzerinde “Uğur Mumcu Meydanı” yazan kaidenin, dün yerinden söküldüğü görüldü. Kaidenin kendiliğinden mi yıkıldığı, yoksa birileri tarafından mı tahrip edildiği konusu ise kentte merak uyandırdı. Saldırı şüphesi uyandıran konu, sosyal medya kullanıcıları tarafından da gündeme getirildi, kaideye ne olduğu konusunun aydınlatılması istendi.

 

Uğur Mumcu kimdir?

Türk gazeteci, yazar ve araştırmacı Uğur Mumcu, Türkiye’de özellikle siyasi ve toplumsal konularda yazdığı makalelerle tanındı. 22 Ağustos 1942 tarihinde Kırşehir’de doğan Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993 tarihinde Ankara’da suikasta uğrayarak hayatını feci şekilde kaybetti.

Uğur Mumcu, Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü’nü bitirdikten sonra çeşitli gazetelerde muhabirlik ve editörlük yaptı. Özellikle 12 Eylül askeri darbesinin ardından, darbe dönemini ve sonrasındaki siyasi gelişmeleri eleştiren yazılar kaleme aldı.

Gazetecilik kariyeri boyunca birçok konuda araştırma yapan ve kitaplar yazan Uğur Mumcu, Türkiye’nin siyasi arenasındaki çeşitli olayları detaylı bir şekilde irdeleyerek kamuoyunu bilgilendirdi. Bu nedenle, Uğur Mumcu’nun gazetecilik anlayışı ve duruşu, onu Türkiye’de önemli bir figür hâline getirdi.

24 Ocak 1993’te arabasına konulan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden Uğur Mumcu suikastı hala tam anlamıyla aydınlatılmadı. Organize suç örgütü lideri olmak suçlamasından hakkında arama kararı bulunan Sedat Peker’in 23 Mayıs 2021’de konuyu tekrar gündeme getirmesinin ardından Mumcu’nun eşi, eski TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, konuyla ilgili bilgi sahibi herkesin konuşması ve suikastın aydınlatılması için sonuna kadar gidilmesi çağrısını yineledi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir