29 Mart 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Adana Valiliği, yılbaşı tatilinde alınacak tedbirleri açıkladı…

Adana Valiliği, yılbaşı tatilinde alınacak tedbirleri açıkladı…

Adana Valiliği’nden yapılan açıklama, 31 Aralık 2017 Pazar günü başlayıp 01 Ocak 2018 Pazartesi günü saat 17.00′ ye kadar devam edecek olan yılbaşı tatili nedeniyle; emniyet, asayiş, trafik, sağlık, belediye, iletişim, elektrik, karayolları, demiryolları ve diğer hizmetlerle ilgili olarak kamu kurum ve kuruluşlarının vatandaşlarımızın herhangi bir sorunla karşılaştıklarında gereken kolaylığı sağlaması amacıyla, Valiliğimizce aşağıda belirtilen tedbirlerin alınması kararlaştırıldı. Alınan önlemler şöyle:

1- Genel güvenlik ve asayişin temini, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve yılbaşı tatilini huzur ve güven içerisinde geçirmeleri için Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Şube Müdürlüğü yılbaşı tatili süresince ekiplerini takviye ederek gerekli tedbirleri alacaklar.

2- Yılbaşı öncesi, Emniyet Müdürlüğü ekipleri amirler başta olmak üzere gerektiğinde yaya olarak halkın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezlerinde her türlü asayiş olaylarına karşı tedbirlerini alıp kontrollerini sürdürecek.

3- Emniyetin diğer birimleri de kendi sorumluluk alanları içerisinde gerekli tedbirleri alarak çalışmalarını sürdürecek.

4- Yılbaşı tatili süresince İl Jandarma Komutanlığına bağlı tüm birimler, meydana gelebilecek olayları önlemek ve müdahale etmek için 24 saat esasına göre yeterli personeli görevlendirerek gerekli tedbirleri alacak.

5- İl Jandarma Komutanlığı trafik timleri ile otoyol emniyet ve trafik timleri 24 saat esasına göre görev başında bulunacaklar.

6- Valiliğimize gelecek ihbar ve yardım taleplerinde; İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü 112 Hızır Acil Servisi ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri koordineli olarak olaylara zamanında müdahale edebilmek için gerekli önlemleri alacak.

7- Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. İl Müdürlüğünce elektrik arızalarının giderilmesi için nöbetçi personel bulundurulacak.

8- Başta Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere ilimizdeki tüm ilçe başkanlıkları ve birimleri, yılbaşı tatili süresince işlerin aksamadan yürütülmesi için yeterli eleman görevlendirerek gerekli önlemleri alacak.

9- Telekom İl Müdürlüğünce kendi birimlerinde arıza ve bakım işleri ile ilgili olarak 24 saat esasına göre ekipler ve nöbetçi amirler bulundurulacak.

10- Sağlık Müdürlüğü vatandaşlarımızın sağlıkla ilgili sorunlarına ve trafik kazalarına anında müdahale etmek üzere yeteri kadar personel görevlendirilecek.

11- Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce vatandaşlarımızın sağlıklı ürünler tüketebilmesi için gıda denetimlerine ağırlık verilecek ve meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı gerekli müdahalenin yapılması için gıda kontrol ekipleri görevlendirilecek.

12- Daha önce belirlenen program çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları yılbaşı tatili süresince olası bir hava muhalefetine karşı araç-gereç ve personeli ile birlikte hazır bulunacak.

13- Vatandaşlarımızın dilek ve şikâyetlerini iletmek üzere kamu kurum ve kuruluşlarına ait ekte listesi bulunan telefon numaraları 24 saat süreyle açık bulundurulup halkla ilişkiler konusunda deneyimli personel bu telefonların başında görevlendirilecek.

Yukarıda belirtilen konular üzerinde gereken hassasiyet gösterilecek olup ilçe kaymakamlıkları da benzer tedbirleri alarak uygulayacak.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana Mor Dayanışma Kadın Derneği Oya Tekin İle Protokol İmzaladı…

 Adana Mor Dayanışma Kadın Derneği Seyhan Belediye Başkan Adayı Oya Tekin ile, “Kadına yönelik şiddet, …

Camide ‘Dolandırıcılık’ Uyarısı!

Kent genelindeki bin 490 camide ‘cuma namazı’nı kılmaya gelen yaklaşık 383 bin kişiye ‘siber dolandırıcılık’ …

Büryan iftarda hem gözü hem de mideyi doyuruyor…

Mübarek Ramazan ayında Adanalılar iftarda Siirt’in tescilli lezzeti büryan kebabı ile iftarını açıyor. Kentin tek …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir