26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / “Trafik kuralları hayat kurtarır”…

“Trafik kuralları hayat kurtarır”…

Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız, trafik kurallarına uymanın hayati önem taşıdığını vurgulayarak, “Kurallara uymak, hayat kurtarır” yorumunu yaptı. Bugünün çocuklarının yarının sürücüleri olduğuna dikkat çeken Yıldız, bu nedenle de çocuk yaşta verilen trafik eğitimini önemsediklerini vurguladı.

EĞLENİRKEN ÖĞRENİYORLAR
Adana Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü bünyesinde özel olarak tasarlanan; ‘Trafik Çocuk Parkı’, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız’ın katıldığı törenle hizmete girdi. Açılışa katılan çocuklarla yakından ilgilenen Yıldız, onlara çeşitli hediye ve oyuncaklar hediye ederek, küçük bir jest yaptı. Yıldız, çocukların eğlenirken aynı zamanda da trafik kurallarını öğrendiği parkta öğrenci velileriyle de ayaküstü sohbet etti.

TRAFİK EĞİTİMİ ÇOK ÖNEMLİ
Trafik kurallarına uymanın hayati önem taşıdığının altını çizen Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız, “Bugünün çocukları, yarının sürücüleri olacak. O yüzden çocuklarımıza küçük yaşta vereceğimiz trafik eğitimi çok önemli. Geleceğimizin güvencesi olan çocuk ve gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlarken, onlara da her alanda eğitim vermek zorundayız” yorumunu yaptı.

7 KİŞİ ÖLDÜ 579 KİŞİ YARALANDI
Öte yandan, Adana Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre; 2017 yılı Kasım ayında alınan tüm önlemlere rağmen, trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle toplam 583 trafik kazası meydana geldiği bildirildi. Bunun da 215’i maddi, 362’si yaralamalı, 6’sı da ölümlü kazalar olduğu vurgulandı. Söz konusu kazalarda 7 kişi hayatını kaybederken, 579 kişi de yaralandığına dikkat çekildi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir