20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Uyuşturucu Batağından Kurtulan Kardeşlere Devlet Sahip Çıktı…

Uyuşturucu Batağından Kurtulan Kardeşlere Devlet Sahip Çıktı…

Anne ve babaları öldükten sonra uyuşturucu batağına düşüp, 2 yıl boyunca kullandıkları uyuşturucuyu bırakarak yardım isteyen kardeşlere devlet sahip çıktı. Lisede okuyan Mustafa Kozan’a burs bağlanacağı, ağabeyi Mehmet Kozan’a ise bir hayırsever tarafından iş verileceği öğrenildi.

Mustafa Kozan (17) ve Mehmet Berkan Kozan (19) kardeşlerin anneleri Füsun 2010 yılında 56 yaşında, babaları Baki ise 2015 yılında 64 yaşında hayatını kaybetti. Babaları öldükten sonra Sarıçam ilçesi Gültepe Mahallesi’ndeki gecekonduda yaşamlarını sürdürmeye çalışan kardeşler, arkadaş çevreleri nedeniyle sigara ve uyuşturucuya başladı. 2 yıl uyuşturucu kullanan kardeşler daha sonra uyuşturucuyu bıraktı.

İHA’nın yaptığı haber üzerine Adana Valisi Mahmut Demirtaş konuyla ilgili yetkililere talimat verdi ve Mustafa Kozan’a eğitim masrafları için burs bağlanırken, ağabeyi Mehmet Kozan’a ise bir hayırsever tarafından iş verildi. Ayrıca 2 kardeş için ev kiralanacağı öğrenildi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir