3 Mayıs 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Zamana Yolculuk Sergisi…

Zamana Yolculuk Sergisi…

Ceyhan Mehmetçik İlkokulu Müdürlüğünce, öğretmen, veli ve öğrenci işbirliğinde, okul bahçesinde, Unutulmaya Yüz Tutmuş Meslekler Sergisi açıldı. Sergide bakırcılık, kalaycılık, yemeni yapımı, rölyef, pamuk atma, dokuma, örgü, müzik aletleri yapımı, şıracılık, bozacılık, çömlekçilik ve sepetçilik gibi meslekler ve etkinlikler sergilendi; canlı örnekleri gösterildi.

Sergide geçmişte kullanılan arabalar, ütüler, radyolar, tablolar, fotoğraf makineleri, dikiş makineleri, ev eşyaları, süs eşyaları ve tarım aletleri de yer aldı; bir grup öğrenci de siyah okul önlükleri ve beyaz yakalarla etkinliğe katıldı.

Sergiye çok sayıda davetli ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Koçer ile birlikte katılan ilçemiz Kaymakamı Dr.Bayram Yılmaz, etkinliği düzenleyen idareci, öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek yakın zamana kadar yaşatılan Anadolu’ya ve kültürümüze özgü meslekler, el sanatları ve etkinliklerin yaygın olduğu dönemlerde toplumsal yardımlaşma, dayanışma ve iletişimi arttırmış olduğunu; esas soyalleşmenin ve sosyal iletişimin bu meslekler ve etkinlikler sayesinde olduğunu; çoğu zaman tüm aile üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen ve geçmişte kalan güzellikleri yansıtan bu tür etkinliklerin canlandırılmasının kültürel değerlerimizin yeni nesillere tanıtılarak yaşatılmasına katkı sağlayacağını ve bu yolla eğitimde de bize özgü bir öğrenme modeli geliştirileceğini ifade etti.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir