19 Mart 2024 , Salı
Ana Sayfa / Bölgesel / Yüreğir’de öğrenciler sinema ile buluştu…

Yüreğir’de öğrenciler sinema ile buluştu…

Yüreğir Belediyesi’nin ‘Okullar Sinemada’ etkinliği ile 4 bin 500 çocuk sinema ile buluştu. Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, etkinliğe katılanlar arasında hayatlarında ilk defa sinema ile tanışan çocukların da olduğunu söyledi.

Yüreğir Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, 2021-2022 eğitim öğretim yılında her hafta bir okulu ‘Okullar Sinemada’ etkinliği kapsamında Yüreğir Kültür Merkezi’nde oluşturulan sinema salonunda ağırladı. Yıl boyunca 45 okuldan gelen ilk ve ortaöğretim öğrencisi 4 bin 500 çocuk dev ekranda sinema keyfi yaşadı.

Çocuklara sinema keyfini doyasıya yaşamaları için patlamış mısır ve meyve suyu ikram edildi. Belediyenin özel servisi ile okullarından alınan öğrenciler film gösteriminin arından tekrar okullarına bırakıldı.

“Unutamayacakları hatıralara dönüşecek”

‘Okullar Sinemada’ etkinliğinin okullarda büyük bir heyecana vesile olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, bu tür sosyal aktivitelerin öğrencilerin okul hayatında yaşadıkları unutamayacakları hatıralara dönüşeceğini söyledi.

Etkinliğin genç neslin kültür-sanat hayatına katılımına ve sinema kültürünün yaygınlık kazanmasına katkı sağlayacağını kaydeden Başkan Kocaispir, “Böylesine etkinliklerle çocuklarımızın kültürel, sosyal, sanatsal, duygusal olarak gelişimlerine destek sağlıyoruz. Çok güzel bir uygulama oldu. Yıl boyunca 45 okulumuzu misafir ettik. Aralarında hayatlarında ilk defa sinema ile tanışan çocuklarımız vardı” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Esnafın Yüzü Ramazan’da Güldü…

  Kebabın başkenti Adana’da günün ilk ışıklarından itibaren eti zırhtan geçiren ve şişlere takan kebap …

‘Ucuz Traktör’ İlanlarına Kanmayın!

Dolandırıcıların özellikle sosyal medya adreslerinden ‘ucuz traktör’, ‘ucuz tarım aletleri’ gibi reklamlarla bazı çiftçileri dolandırma …

Pamuk Üreticilerine ‘Pembekurt’ Uyarısı!

Pamuk ekim alanlarının en önemli zararlılarından biri olan Pembekurt zararlısına karşı ekim sezonu öncesinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Adana genelindeki pamuk …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir