27 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Vali Köşger’den “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” Mesajı…

Vali Köşger’den “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” Mesajı…

Birleşmiş Milletler Genel Kurulunca alınan karar doğrultusunda 10 Aralık 1948 tarihi itibarıyla “10 Aralık” günü her yıl tüm dünyada “Dünya İnsan Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır.
Kişinin hiçbir ayrım gözetilmeden sadece insan olması sebebiyle eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olduğunu beyan eden Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilişinin 75. yıl dönümünü idrak ettiğimiz bugün; Beyannameyi kabul eden ilk devletlerden birinin mensubu olmaktan büyük bir onur ve gurur duyuyorum. Onurlu bir yaşamın temel şartı hiç şüphesiz ki; farklı ırk, dil, din ve kültüre sahip insanların tüm farklılıklarının göz ardı edilerek “insanlık” ortak paydasında buluşması ve insan olmalarından ötürü temel hak ve özgürlüklere sahip olmalarıdır. Aziz milletimiz dünyanın her neresinde olursa olsun daima zulüm görenin yanında yer almış ve haksızlığa karşı koymuştur. Devletimiz, geçmişten günümüze daima insana insan olduğu için değer vermiş; hoşgörü, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma konularında her zaman hassasiyet göstermiştir.  Ancak ne yazık ki insan haklarının uygulanması bakımından önemli bir irade beyanı olan Evrensel Beyanname’ye rağmen günümüzde hala dünya üzerinde insan hakları ihlal edilmektedir. Bu durumun en somut örneklerinden birisi de günümüzde İsrail ile Filistin arasında yaşanan ve adına savaş dahi diyemeyeceğimiz, insan haklarının açıkça ayaklar altına alındığı bir sürecin yaşanmasıdır. Maalesef ki dünya üzerinde var olan birkaç ülkenin dışında, gelişmiş diye adlandırdığımız neredeyse tüm dünya devletleri Filistin’de ve Gazze’de bebek, çocuk, kadın, erkek, genç, yaşlı denmeksizin birçok masum sivilin hunharca katledilmesine sessiz kalıyor. Bu durum bizlere; insan haklarını korumakla sorumlu uluslararası kuruluşlar ile daima demokrasi ve insan hakları konusunda hassas demeçler veren batılı medeniyetlerin, temel insan haklarının dahi hiçe sayıldığı bölgelerde, savaş şartları altında, insana ve insanlığa karşı sorumluluklarını yerine getirmediklerini göstermektedir.   Ülkemiz geçmişten bugüne kadar insan haklarının göz ardı edildiği tüm durum ve olayların daima karşısında olmuş; dünyanın her neresinde olursa olsun zulüm ve haksızlığa uğrayan mazlumlar için sessiz kalmamış, daima onların yanında yer almıştır. Böyle bir millete mensup olmaktan gurur duyuyor, bu duygu ve düşüncelerle; tüm dünyada kişi temel hak ve özgürlüklerinin hiçbir ayrım gözetilmeksizin insan olmanın temel gereksinimi olarak görülmesini temenni ediyor, aziz milletimiz başta olmak üzere dünya üzerinde var olan tüm insanların 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyorum.


Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir