26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bilim-Teknik / Üüversitide usulsüzlük…

Üüversitide usulsüzlük…

Sayıştay, Çukurova Üniversitesi’ndeki (ÇÜ) ihaleler ve mal teslimlerindeki gecikmeler ile öğretim üyelerine fazla katkı payı ödenmesi gibi 6 konuda, kamunun 1 milyon 272 bin 693 lira zarara uğratıldığını saptadı.

Zararın o dönemin Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu ve Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Behnan Alper ile harcama ve gerçekleştirme yetkilisi 6 üniversite görevlisinden tahsil edilmesini isteyip icra takibine geçildi.

Sayıştay denetçisinin 2009 yılına ait 57 milyon 133 bin 560 liralık döner sermaye işlem hesabını incelemesinde Tıp Fakültesi ve Balcalı Hastanesi’nde görevli uzman doktorlara 6 bin 194 lira, bir firmadan tıbbı malzeme alımı işinde geç mal teslimi nedeniyle 203 bin 950 lira, süresinde bitirilemeyen bir inşaat için de 195 bin 264 liralık kamu zararı hesaplandı.

ÖĞRETİM ÜYELERİNE FAZLA ÖDEME

Denetimde, üniversitede görevli 71 öğretim üyesine belirlenen sınırın dışındaki oranlar üzerinden 865 bin 672 liralık döner sermaye katkı payının ödendiği de ortaya çıktı. Subtropik Meyveler Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde yüklenici firmaların geç mal teslimi nedeniyle bin 413 liralık kamu zararının da belirlendiği denetimde, ÇÜ Basımevi Müdürlüğü’ne bir mağaza tarafından geç mal teslimi nedeniyle 200 liralık zarar oluştuğu belirlendi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir