26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / TÜRKİYE SATRANÇ ŞAMPİYONASI ADANA’DA BAŞLADI…

TÜRKİYE SATRANÇ ŞAMPİYONASI ADANA’DA BAŞLADI…

Adana’da başlayan 50. Türkiye Satranç Şampiyonası’nda, 14 oyuncu 2 hafta boyunca kıyasıya mücadele edecek.
Bir otelde gerçekleştirilen şampiyonanın açılışında konuşan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Türkiye’nin en deneyimli 14 usta oyuncusunun Adana’da iki hafta boyunca mücadele edeceklerini söyledi. İlk şampiyonanın 1966 yılında yapıldığını hatırlatan Tulay, “Türkiye’nin satrançta en önemli 14 ustası 2 hafta boyunca Adana’da barışa, dostluğa, sağlığa hamle yapacaklar. İlk Türkiye şampiyonası 1966 yılında gerçekleştirildi. 50. Türkiye Satranç Şampiyonası’nın Adana’da yapılması kentte verdiğimizi değeri kanıtlıyor. Türkiye, satrançta uluslararası platformda çok önemli bir yere sahip. Hedefimiz, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında kürsüye daha çok Türk sporcularını çıkarmaktır. Bu kapsamda, Türkiye şampiyonasına destek veren Vali Mustafa Büyük’e, sponsorluk yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’a teşekkür ederiz” diye konuştu.
Başkan Tulay, Türkiye Şampiyonası’nın 2 hafta boyunca internet ortamında Eski Türkiye Şampiyonlarından Can Arduman ile Özgür Akman’ın yorumlarıyla izlenebileceğini, turnuvayı uluslararası hakemlerden Atilla Gürmen ile Yalçın Gergeroğlu’nun yöneteceğini de sözlerine ekledi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir