24 Nisan 2024 , Çarşamba
Ana Sayfa / Bölgesel / ÇUKUROVA BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE ÇEVRE EĞİTİMİ…

ÇUKUROVA BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE ÇEVRE EĞİTİMİ…

Çukurova Belediyesi ilçedeki tüm okul öğrencilerine, çevre bilinci eğitimi vermeye başladı.
Çukurova Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü eğitmenleri ilkokul öğrencilerine bitkisel atık yağlar, atık piller ve ambalaj atıklarının geri dönüşümü hakkında bilgi verdi. Slayt gösterisi eşliğinde yapılan toplantıda, doğaya gelişigüzel bırakılan atıkların çevreye verdiği zarara dikkat çekilerek, geri dönüşümün sağlıklı çevre için taşıdığı önem vurgulandı.
Bu hafta Sabancı Ortaokulu’nda devam eden eğitimleri, öğrenciler yoğun ilgiyle takip etti. Çukurova’da bulunan tüm okullarda verilecek olan eğitim programı kapsamında okullara geri dönüşüm kumbaraları, eğitim materyalleri ve bilgilendirme broşürleri bırakılıyor. Yakın dönemde çocuklara çevre bilinci eğitimleri, tiyatrocular tarafından sahnelenecek çevre bilinci temalı Oyun eşliğinde verilecek.
Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, çevreye zarar verecek her şeyin gelecek kuşaklara da zarar vereceğini söyledi. Atıkların kontrollü ve düzenli bir şekilde toplanması gerektiğini söyleyen Çetin, “Bu konuda herkese önemli görevler düşüyor. Eğitimlerimize öncelikle çocuklarımızdan başladık. Biz Çukurova Belediyesi olarak çevre bilinci konusunda vatandaşlarımızı bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. Geleceğin büyükleri olan çocuklarımızın çevre konusunda eğitilmesi en önemli görevlerimizden biridir. ‘Ağaç yaş iken eğilir’ diyen atasözümüzü rehber edindik ve daha temiz ve daha yaşanabilir bir dünya için hep birlikte çalışmaya hız verdik” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir