3 Mayıs 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Türkiye İşçi Partisi’nden emekli maaşıyla ilgili açıklama…

Türkiye İşçi Partisi’nden emekli maaşıyla ilgili açıklama…

Tip Çukurova İlçe Örgütü Adana’da İnönü Parkı’nda emekli maaşlarıyla ilgili açıklama gerçekleştirdi. Açıklamayı Tip Çukurova İlçe Örgütü adında Şenay Özkan yaptı.

 

Özkan, “Bugün burada Türkiye İşçi Partisi Çukurova İlçe Örgütü olarak emeklilerimizle birbirimizin sesine ses olmak, hep birlikte sesimizi yükseltmek, iktidarın emekliye reva gördüğü sadaka gibi bir artışı değil hakkımız olanı almak adına bir kere daha haykırmak için toplandık” dedi.

2002 yılının en düşük emekli maaşı asgari ücretin yüzde 24 üzerindeyken bugün tam yüzde 40 altında kaldığına vurgu yapan Özkan, “Her yeni güne yeni zamlarla uyandığımız, 17 bin TL asgari ücretin dahi açlık sınırının altında kaldığı bir yerde emeklilerin durumu ne yazık ki vahimdir” şeklinde konuştu.

 

Ömrünü çalışmakla geçiren emeklinin en rahat etmesi gereken bu dönemde rahat olamadığının altını çizen Özkan, “Rahatlaması söz konusu bile değilken gezip eğlenmesi, seyahat etmesi, torunlarına hediye alması, okuması, sosyal aktivitelerde bulunması imkansız hale geldi. Emeklilerin en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz bir duruma sokularak adeta açlıkla sınanması reva mıdır?” cümlelerini kullandı.

 

Özkan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“İnsan onurunu yerle bir eden, günlük harcaması 35 milyon yani 3 bin 500 emeklinin maaşına karşılık gelen saray rejiminin emeklisine reva gördüğü yüzde 5’lik artışı da aklımızla dalga geçercesine “Emekliler yılı” ilan edilen bu yılı da kabul etmiyoruz. Görünen o ki kimse bize hakkımız olanı öylece vermeyecek. O yüzden artık susmayacağız ve hakkımız olanı alana kadar haykıracağız. İşçiler, emekliler her birimiz kendi sendikalarımızda örgütleneceğiz. Tüm bu süreçlerde TİP olarak geçmişte olduğu gibi bugün de emeklilerimizle, emekçilerimizle yan yana omuz omuza yürümeye devam edeceğiz. Birleşe birleşe kazanacağız.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir