26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / TOPRAĞA SAYGI YÜRÜYÜŞÜ…

TOPRAĞA SAYGI YÜRÜYÜŞÜ…

TOPRAĞA SAYGI YÜRÜYÜŞÜ…

Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, TEMA Vakfı’nın erozyonla mücadele etkinlikleri çerçevesinde Ceyhan’da düzenlemiş olduğu ‘toprağa saygı’ yürüyüşüne katıldı.

Yürüyüş mehteran ekibinin eşliğinde Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Halil Akyürek ve Tema Vakfı Ceyhan Temsilcisi Şahin Özer ile TEMA gönüllülerinin katılımıyla Tarihi Demir Köprü’den başladı. Cumhuriyet Meydanı’na kadar süren yürüyüş vatandaşlardan da büyük ilgi gördü.

Programda ilk olarak söz alan Tema Vakfı Ceyhan Temsilcisi Şahin Özer, 4.’sünü düzenledikleri toprağa saygı yürüyüşüne destek veren Ceyhan Kaymakamlığı, Ceyhan Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile etkinliğe katılan TEMA gönüllülerine teşekkür etti.

TEMA Vakfı Adana İl Temsilcisi Halil Akyürek, ” Biz dünyanın en müstesna coğrafyasına sahip bir ülkede yaşıyoruz. Toprağımızın sigortası olan ağaçlandırma çalışmalarına verdiğimiz mücadeleye hız vererek çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Çünkü buna mecburuz; toprak olmazsa olmazımızdır. Henüz dünyaya gelmemiş olan neslimiz için bu şart.” diye konuştu.

Konuşmasının başında Pakistan’da katledilen 148 öğrenci’ye Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, TEMA yetkililerine çalışmalarından ötürü teşekkür ederek her zaman TEMA’nın destekleyicisi olacaklarını vurguladı.

TOPRAKTAN GELDİK TOPRAĞA GİDECEĞİZ
‘ topraktan geldik toprağa gideceğiz ‘diyen Başkan Alemdar Öztürk,
“Ne yazık ki topraklarımızı yeterince koruyamıyoruz. Erozyonun çok çeşitli nedenleri var. Ceyhan açısından baktığımızda özellikle bilinçsizce yapılan yüzey sulaması nedeniyle her yıl binlerce ton verimli toprak denize karışmaktadır. Oysa bu toprakların oluşması için binlerce, on binlerce hatta milyonlarca yıl geçmesi gerekiyor. Gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir çevre bırakmak istiyorsak yaşadığımız toprakları korumak ve kollamak zorundayız. ” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMLE VERİMLİ TOPRAKLARIMIZI KORUMUŞ OLACAĞIZ
Birinci derecede verimli tarım arazisi üzerine kurulu olan Ceyhan’da 1 metre karelik bir alanı bile yeni imara açmayacaklarını belirten Başkan Alemdar Öztürk, eski mahallelerde kentsel dönüşüm yaparak imar alanları oluşturacaklarını ifade ederek sözlerini tamamladı:

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir