Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı Mali Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınan M.G. ve Y.C.’nin evlerinden farklı kişiler adına düzenlenmiş, yüksek miktarlarda senetler çıktı.

Zanlıların, borcunu ödemeyenlerin de kendileriyle ortak hareket eden kişilerle baskı kurup, ev ve araba gibi taşınmazlarına zorla el koyup, kendi üzerlerine geçirdiği ortaya çıktı. Kendilerini; “Borç vermiştik, onu aldık. Biz tefeci değiliz” diye savunan her iki şüpheli de sevk edildikleri adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mali Büro’nun operasyonu bununla da sınırlı kalmadı. Genellikle kuyumculuk yaptıkları işyerlerinde ‘pos tefeciliği’ ile yine milyonluk vurgun yaptığı tespit edilen 10 kişi de düzenlenen şok baskınlarda yakalandı.

Şüphelilerin, maddi açıdan zor durumda olan kişilerin, kendilerine ait kredi kartlarından, ‘altın satışı’ yapılmış gibi gösterip, yüzde 30’u aşan komisyon aldıkları tespit edildi. Zanlılar, soruşturmaya bakan, Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla; emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.