19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / TEDAŞ HİZMET BİNASI MÜHÜRLENDİ…

TEDAŞ HİZMET BİNASI MÜHÜRLENDİ…

ilçemizde, belediye ekipleri, kaçak olduğu gerekçesiyle Toroslar EDAŞ’ın hizmet binasını mühürledi.
Eski Adana yolu üzerinde bulunan Toroslar EDAŞ’ın hizmet binasına gelen belediye yetkilileri, şirket görevlilerine binanın kaçak olduğunu belirttikten sonra binayı mühürledi.

TEDAŞ’ın, Ceyhan Belediyesi’nin elektriğini kesmesinden sonra, belediye ekipleri de TEDAŞ’ın kapısına mühür vurdu. Ceyhan Belediyesi’nin yaklaşık 6 yıllık toplam 980 bin TL’lik borcu olduğu belirtiliyor. Ceyhan Belediyesi, kendisine ait bu borcun 145 bin TL’sini ödeyerek elektriklerin tekrar açılmasını sağladı. Sadece Ceyhan Belediyesi’nin hizmet binası değil, belediyeye ait şantiye yerleri ve bazı park alanlarının da elektriği kesilmiş durumda.

Ayrıca, Ceyhan Belediyesi’nin bu elektrik borcundan dolayı Ceyhan Otogarı’nın da elektriğinin 3 gündür kesik olması vatandaşları mağdur ediyor. Ceyhan Otogarı’nın elektriğinin kesik olması, otogar içindeki ve etrafındaki esnafı da zor durumda bırakıyor. Otogardaki yazıhaneler, lokantalar, kafeler, berber ve çevredeki akaryakıt istasyonlarının da elektriği kesilmiş durumda. Vatandaşlar bu durumdan şikayetçi. Otogar esnafı, zamanında belediyeye elektrik borçlarını ödediklerini ifade ediyorlar. Bu elektrik kesintisinin kendilerini fazlasıyla mağdur ettiğini belirtiyorlar. Elektrik olmayınca lokantalar müşterilere soğuk, sıcak meşrubat veremiyor, yazıhaneler de yolculara bilet kesmekte zorlanıyor. Otogar esnafı, belediye ile TEDAŞ arasındaki bu sıkıntıdan dolayı arada kaldıklarını belirterek, bu haksızlığın bir an önce giderilmesini bekliyorlar.

Bazı yazıhane sahipleri kendi imkanlarıyla farklı çareler buldu. Esnaf, dışarıdan kiraladıkları güneş enerjisiyle elektrik ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor. Bazıları da yeni jeneratör almak zorunda kalmış. Otogar içindeki berber salonu ve lokantalar elektrik olmadığı için en fazla sıkıntı yaşayanlardan. Ayrıca, otogar etrafındaki bir akaryakıt istasyonu da bu sıkıntıdan dolayı mağdur. 11 yıldır Ceyhan Belediyesi’nin trafosundan elektrik aldığını belirten işletme sahibi Ramazan Pakır, “11 yıldır düzenli olarak ödeme yapıyorum. Elektrik olmaması bizi mağdur ediyor. Bir an önce bu işe bir çare bulunmasını istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir