18 Mayıs 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Tarihi lisenin öğrencileri ve eski mezunlarından coşkulu tören…

Tarihi lisenin öğrencileri ve eski mezunlarından coşkulu tören…

Adana Kız Lisesi’nde öğrenciler ve eski mezunlar Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. yılı ile okulun kuruluşunun 90. yılını bir arada kutladı.
Adana Kız Lisesi bahçesinde buluşan öğretmen, öğrenci ve eski mezunlar ilk olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nı okudu. Daha sonra okulun 40 yıl ve üstündeki eski mezunlarına madalya takılırken, öğrencilerin yaptığı zeybek gösterisi ise büyük alkış aldı. Burada konuşan Adana Kız Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Belkıs Yakıcı, “Sevgili öğrenciler, kız kardeşlerimiz, Adana Kız Lisesi büyük bir ailedir. Sizler de mezun olduktan sonra bayrağı devralacaksınız. Yıllardır mesleklerinde başarılı mezunlarımız gibi çıtayı yükselterek okulumuzun gururlu ismini yükselteceksiniz. Bizler bu okulda bayrağına, vatanına, Cumhuriyet’e, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı gençler olarak yetiştik. Başta büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına bağımsızlık uğruna şehit düşmüşlere minnet borçluyuz” dedi.
Törenin ardından okul öğretmenleri, öğrenciler ve eski mezunlar Süleyman Demirel Bulvarı üzerinde Türk bayrakları açarak coşkulu bir kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Son olarak mezunlar, Halide Orcallı Kütüphanesi’nde okulun kuruluşunun 90’ncı yılına özel pasta kesti.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir