19 Mayıs 2024 , Pazar
Ana Sayfa / Bölgesel / 200 Ceyhanlı zeybek oynadı…

200 Ceyhanlı zeybek oynadı…

Ceyhan Çamlıyol’u iki taraflı trafiğe kapatıp zeybek oyunu oynayan Ceyhanlılar, Cumhuriyet Bayramı finalinde hem onurlu hem de duygu dolu anlara imza attı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en çok sevdiği zeybek oyunu sadece Ceyhan’a değil Türkiye’ye damgasını vurdu. Ceyhan Çamlıyol’u iki taraflı trafiğe kapatıp zeybek oyunu oynayan Ceyhanlılar, Cumhuriyet Bayramı finalinde hem onurlu hem de duygu dolu anlara imza attı.
caddenin çift tarafına dizilen 100 erkek 100 kadınla zeybek oyunu oynayan Başkan Hülya Erdem’in 200 Ceyhanlı ile birlikte uyumlu oyunu ve sanatçı Haluk Levent’in söylediği İzmir Marşı eşliğindeki meşaleli yürüyüş Ceyhanlıları hem sokaklara hem de balkonlara koşturdu.
Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri ışığında ailesi olarak gördüğü Ceyhanlılara hizmet etme sevdasından vazgeçmeyeceğini vurgulayan Başkan Hülya Erdem, “Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ekip arkadaşlarımız bayramın doruğa ulaşması için günlerce çalıştı. Tüm Ceyhanlılar bir hafta süren bayram kutlamalarımıza dolu dolu eşlik etti. Yürekli erkeklerle, yürekli kadınlarla güzel bir zeybek oyunu gerçekleştirdik. Zeybek nasıl oynanır Ceyhanlılar gösterdi. Yaşasın Cumhuriyet” diye konuştu.
Ceyhanlı minik bir zeybek oyuncusu da büyük ilgi gördü.

 

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir