19 Mayıs 2024 , Pazar
Ana Sayfa / Bölgesel / Sarımsak 100 lirayı gördü…

Sarımsak 100 lirayı gördü…

Doğal antibiyotik olarak sarımsak, son dönemde artan fiyatı ile cepleri zorlamaya devam ediyor. Kısa süre öncesine kadar kilogram fiyatı 50 liraya satılan hatta yaz mevsimi boyunca genel olarak 25-30 lira bandında satılan sarımsak, büyük fiyat artışı sonrasında 100 liraya çıktı.

Sarımsakta fiyatların arttığını belirten sarımsak satıcısı Mutlu Köse; “Sarımsak bizim mutfaklarımızın en önemli lezzetlerindendir. Aynı zamanda bir şifa deposudur. Ayrıcı turşuların da vazgeçilmezidir. Bu nedenle de her zaman büyük talep görmektedir. Ancak bugünlerde sarımsakta fiyatlar ciddi manada artmış durumda. Şuanda bizler orta kalite sarımsağı 80 liradan 1.sınıf sarımsağı da 100 liradan satıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Sarımsağın fiyatında daha da artış olabileceği öngörüsünde bulunan Köse; “Bizim 100 liraya sattığımız sarımsak bazı satıcılarda 120-130 liralara kadar çıkıyor. Yani fiyatlar yavaş yavaş yeniden artma eğiliminde olmuş durumda. Bizler de fiyatların ilerleyen dönemlerde daha da artacağını tahmin ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir