1 Mayıs 2024 , Çarşamba
Ana Sayfa / Bölgesel / Sanat ve Sanat Eğitimi Üzerine Konferans…

Sanat ve Sanat Eğitimi Üzerine Konferans…

Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezi (ÇÜTAM) tarafından düzenlenen konferansta, Öğretim Görevlisi Kazım Artut, ” Türkiye ve Avrupa Birliği Ülkelerinde Sanat ve Sanat Eğitimine Genel Bir Bakış” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Artut, Türkiye’deki sanatçılara sağlanan desteğin Avrupa ülkeleriyle kıyaslandığında yetersiz olduğunu vurguladı.

Konferansta, Türkiye’de kültürel etkinliklere gösterilen ilginin azlığı ve sanatçıların karşılaştığı mali zorluklar ele alındı. Artut, Türkiye’de kültürel etkinliklere toplam nüfusun yüzde 89’unun katılmadığını, maddi yetersizliklerin ve sosyal anksiyetenin büyük engeller olduğunu belirtti.

Artut ayrıca, Avrupa ülkelerinde sanatı koruma geleneğinin köklü olduğunu ve bu ülkelerde sanat politikasının devlet yöneticileri tarafından değil, uzmanlar tarafından belirlenmesi gerektiğini ifade etti. Özellikle Fransa’da sanatçılara sağlanan doğrudan mali desteğin örnek alınması gerektiğini dile getirdi.

Konferansın sonunda Kazım Artut’a ÇÜTAM Müdürü Prof. Dr. Deniz Abik tarafından bir teşekkür belgesi verildi. Etkinlik, katılımcıların soruları ve ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Bu etkinlik, Türkiye’de sanat ve sanat eğitiminin durumuna dair önemli bilgiler sunarak, bu alandaki eksiklikleri ve ihtiyaçları gündeme getirdi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir