Adana’da oturdukları apartmanların zemin katında yer alan; eğlence merkezigece kulübübar ve restoran gibi işletmelerdeki müzik yayını, vatandaşları isyan ettirdi. Polis, ardı ardına gelen şikayetler üzerine harekete geçti; önce gürültü kirliliğinin yoğun olduğu bölgeler ve burada faaliyet gösteren işletmeler tek tek tespit edildi; sonrasında burada elektronik cihaz aracılığıyla ‘desibel’ ölçümü yapıldı. Yasal sınırı geçen mekanlar tespit edildi. Çalışmalar bununla da sınırlı kalmadı; eğlence mekanlarının evrakları mercek altına alıp, şüpheli görülen kişilerin üzeri aranıp, GBT taraması yapıldı.

UYUMAYI BIRAK KONUŞAMIYORUZ

Adana’da gece hayatının en yoğun olduğu; merkez ilçe Çukurova’da yer alan eğlence merkezi, gece kulübü ve restoran gibi işletmelerdeki müzik yayını, mekanların bulunduğu apartman sakinlerini isyan ettirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayet üzerine şikayet yağdı. N.B. adlı bir vatandaş, “Meyhane/restoranlarda her gece 01.00-02.00’ye kadar canlı müzik yapılıyor. Bu yayınlar nedeniyle evimizde gece yarısı uyumak bir yana birbirimizle bile rahat konuşamıyoruz. Tüm apartman sakinleri bundan rahatsız” dedi.

EVDE OTURMAK BİLE İMKANSIZ

M.A. adlı bir başka vatandaşsa yine CİMER’e gönderdiği şikayet dilekçesinde; “Restoranlar, saat ve desibel sınırı gözetmeksizin, birer eğlence mekanına dönüştü. Kendi evimde uyumak bir yana oturmak bile imkansız hale geldi. Defalarca şikayetçi olmamıza rağmen, işletme sahipleri polis bölgeden ayrılır ayrılmaz, yeniden gürültüye başlıyor. Bu sürekli gürültü durumunun çözülmesini istiyoruz” ihbarında bulundu. Çukurova İlçe Emniyet Müdürlüğü, ardı ardına gelen şikayetler üzerine özel bir ekip oluşturdu.

 

MEKANLARA ‘DESİBEL’ ÖLÇÜMÜ

Önce gürültünün en yoğun olduğu noktalar ve bu bölgelerdeki eğlence mekanları tek tek tespit edildi; ardından da Çukurova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, son teknoloji cihazlarla söz konusu işletmelerin bulunduğu bölgede gürültü kirliliği denetimi yaptı; laboratuvarda incelenmek üzere desibel ölçümü gerçekleştirdi. 17 ekipten oluşan toplam 68 polis, mekanlarda genel bir denetim yaptı; işletmelerin ruhsatları mercek altına alınırken, şüpheli görülen kişilerin üzerleri aranıp, ‘Genel Bilgi Taraması’ (GBT) yapıldı.

MEKANLAR MERCEK ALTINA ALINDI

İlçe genelinde gerçekleştirilen denetim ve kontrollere; Adana Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş, Narkotik ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri de destek verdi. Başta müzik yayını olmak üzere işletme ruhsatları, izin ve belgeleri eksik olan mekanlar tek tek tespit edilip, tutanak tutuldu. Kapalı alanda sigara içilmesi yasağına uymayan işletmelere de idari para cezası uygulandı. Trafikte şüpheli görülen araçlar da durdurulup, didik didik arandı. Çalışmaların, önümüzdeki günlerde de sürdürüleceği öğrenildi.