Adana’da Cumhuriyet’in 100. Kuruluş yıldönümü kentte çeşitli etkinliklerle kutlandı. Eğitim İş Adana 1. No’lu Şube tarafından da günün anlam ve önemine ilişkin bisiklet turu düzenlendi. Eğitimciler bu kez Cumhuriyet’in 100. Yıl dönümü nedeniyle bisikletleriyle bir araya geldi. Bisikletleri ve Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında kentte tur düzenleyen eğitimcileri vatandaşlar alkışladı.

 

Turgut Özal Bulvarı üzerinden başlayan bayraklı bisiklet turu Atatürk Parkı içerisinde son buldu. Öte Yandan Eğitim İş Adana 1 No’lu Şube Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Atatürk Parkı içerisindeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

 

Eğitim İş Adana 1 No’lu Şube Başkanı Seher Ergin Cumhuriyetin önemine vurgu yaparak, “Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiğimiz bağımsızlık mücadelemizin mucizesi Cumhuriyetimizin 100. yılına tanıklık etmenin gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Bir asırlık Cumhuriyetimizin devrimlerini ve kurucu değerlerini kendine rehber kabul eden ve bu değerleri eşitlik özgürlük ve adalet gibi evrensel değerler çerçevesinde çağdaş bir noktaya taşımayı hedefleyen Eğitim-İş, Atatürk önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını, ulus ve ülke bütünlüğünü, laik düzenini korumak ve sonsuza kadar yaşatmak azim ve kararlılığından asla vazgeçmeyecektir” dedi.