18 Mayıs 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Fiyatlar katlanınca sahte ürünler arttı…

Fiyatlar katlanınca sahte ürünler arttı…

Bu sene hem zeytinin veriminin az olması hem de girdi maliyetlerinin çok olması gibi nedenlerden ötürü zeytinyağının fiyatına büyük zam geldi. Geride bıraktığımız yıl zeytinyağının litre fiyatı Adana’da 90 liradan satılırken bu sene fiyatların katlanması ile birlikte litre fiyatı 200 liraya kadar çıktı. Hal böyle olunca da daha düşük fiyatlardan sahte zeytinyağları piyasa sürülmeye başlandı.

Mevcut koşullarda piyasada 200 liranın altında hakiki zeytinyağı bulunamayacağını ancak litresi 100 liraya bile zeytinyağı satıldığını belirten Zeytinyağı Satıcısı Murteza Kayıkçı; “Biz fabrikamızda zeytinyağı çekimi ve satışı yapıyoruz. Bu sene bölgemiz genelinde zeytinin veriminde bir azalış meydana geldi. Hal böyle olunca da fiyatlar katlandı. Geçen yıl zeytinyağının litresini 90 liradan satıyorduk bu sene ise 200 liradan satıyoruz. Çünkü ancak bu fiyat üreticiyi ve satıcıyı ayakta tutabiliyor. Ancak piyasada şuanda geçen yılın yağı diyerek 100 liraya yağ satıldığına şahit oluyoruz. Geçen yılın dahi yağı olsa o fiyata satılamaz. Vatandaşlarımıza uyarımız, sağlıksız ve içinde ne olduğunu bilmediğiniz ürün satın alacağınıza hiç almayın daha iyi. Çünkü bizler işin içinde olduğumuz halde neler katabileceklerini tahmin edemiyoruz. Sağlıklı ürün tüketeceğiz derken sağlığınızdan olmayın.” İfadelerini kullandı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir