10 Mayıs 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Murat Gezici’den Ceyhan Anketi…

Murat Gezici’den Ceyhan Anketi…

Murat Gezicinin araştırma şirketi olan Gezici Araştırma Merkezi tarafından, Ceyhan genelinde sosyal, ekonomik, politik ve kültürel konular ile ilgili seçmenin algısını belirlemek üzere 24-27 Şubat 2024 tarihlerinde yapıldı.

Araştırmanın Künyesi:

Araştırmanın örneklemi TÜİK 2019 Yerel ve 2023 Genel Seçim Sonuçlan dikkate alınarak, Ceyhan Genelini temsil edecek nitelikte oluşturarak düzenlenmiştir.

Araştırma 18 yaş ve üstü seçmen nüfusunu temsil eden, yaklaşık yarısı kadın olmak üzere toplam 3464 katılımcı üzerinden yürütülmüştür. Yapılan çalışmada tüm veriler hanelere gidilip yüz yüze görüşme metodu ile toplanmıştır.

Örneklemin seçilmesinde, kota yöntemi kullanılıp, görüşülecek katılımcıların belirlenmesinde ise cinsiyet ve yaş kotası uygulanmıştır

Ceyhan’da 24-27 Şubat 2024 arasında kota yöntemiyle gerçekleştirilen anket kamuoyuyla paylaşıldı. Gezici Araştırma’nın Ceyhan için yaptığı ankete göre Yüzde 51,3 ile Kadir Aydar önde gidiyor. AK Parti ve MHP’nin ortak adayı Erol Kahraman ise ankette Yüzde 36,3 oy aldığı görülüyor.

Araştırmaya katılan halkın 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde Ceyhan Belediye Başkanlığı için hangi parti adaylarına oy vermeyi düşündüğüne ilişkin dağılımı şöyle:

Gezici Araştırma’ya göre; Aydar ankette yüzde 51.3 ile birinci oldu. Erol Kahraman ise yüzde 36.3 ile ikinci sırada yer aldı.

Öte yandan İyi Parti adayı Alemdar Öztürk üçüncü yüzde 5.5, Dem Parti adayı Cemal Gök yüzde 4.4, Yeniden Refah Partisi Gazi Örlün yüzde 1.6, Zafer Partisi Tekin Yıldız yüzde 0.5 ve sonuncu olarak da bağımsız aday  yüzdesi 0.4 oy aldı

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir