19 Mayıs 2024 , Pazar
Ana Sayfa / Bölgesel / Mülakatlardaki hukuksuzluğa karşı yürüyen BTS, Adana’da açıklama yaptı…

Mülakatlardaki hukuksuzluğa karşı yürüyen BTS, Adana’da açıklama yaptı…

Birleşik Taşımacılık Sendikası’nın (BTS) Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarında (TCDD) yaşanan mülakat hukuksuzluğu ve ayrımcılığına karşı yürüme eylemi başlattı. BTS yetkili ve üyeleri Diyarbakır ve İstanbul’dan başlattıkları yürüyüşün Diyarbakır kolu Adana’ya gelerek İstasyon Meydanı’nda açıklama yaptı. Ekip, açıklamalarında yarın Ankara’da gerçekleştirecekleri eyleme vurgu yaptı. İstasyon Meydanı’ndaki açıklamaya KESK’e bağlı sendikalar da katılım sağlayarak destek verdi.

“GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ” SINAVI ELEŞTİRİLDİ

BTS üyeleri, TCDD tarafından “Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği” sınavı kapsamında avukat, bölge kontrolörü, büro şefi, EKAY kontrolörü, gar müdürü, istasyon şefi, koruma güvenlik şefi, mühendis, programcı, şube müdürü, trafik kontrolörü ve uzman gibi çeşitli unvanlarda yapılan yazılı ve sözlü sınavlarının sonucunda BTS üyelerinin mülakatlarda elenirken iktidara yakın sendika üyelerine yüksek puan verildiğini aktardı ve bu duruma tepki gösteri.

Adana Tren Garı önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında topluluk adına söz alan BTS Adana Şube Başkanı İnanç Su, geçmişte de benzer haksızlık ve ayrımcılıkların yaşandığını dile getirdi. Su, bu kapsamda 19 Şubat tarihinde İstanbul ve Diyarbakır olmak üzere 2 koldan başlattıkları yürüyüşün 21 Şubat tarihinde Ankara’da, TBMM önünde yapacakları basın açıklaması ile sona ereceğini kaydetti.

 

“KAYBETTİĞİMİZ NİCE CANLAR DA BU LİYAKATSİZ POLİTİKALAR SONUCU ORTAYA ÇIKTI”

BTS MYK Üyesi Nazım Sarsılmaz’da Diyarbakır yürüyüş koluna yönelik engellemeler yapıldığının altını çizdi ve diğer illerde karşılaşmadıkları engellemenin Diyarbakır’da uygulanmasına dikkat çekti. Emekçilerin taleplerinin sadece seçim süreçlerinde hatırlandığını her seçim sürecinde ulufe dağıtılıyor gibi haklar hatırlatıldığını ama iktidarın verdiği sözleri tutmadığını kaydeden Sarsılmaz, devamında şunları söyledi:

“Geçmiş seçimlerde de iktidar mülakatların kaldırılacağı vaadi vermesine rağmen yeni bir seçime gidiyoruz ama bu mülakatlar kaldırılmadı. “Kaybettiğimiz nice canlar da bu liyakatsiz politikalar sonucu ortaya çıktı” dedi. 2019 seçim sürecinde kaybettiği belediyelerdeki bürokratların Ulaştırma Bakanlığı, TCDD ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nde yerleştirildiğini hatırlatan Sarsılmaz, “Hiçbir liyakata tabi tutmasan onları buralara yerleştirdi. Çorlu Tren kazasında canlar hayattan koptu. Hem kazalar yaşanmakta hem kurum zarar ettirilmekte. Teknik bilgi birikim isteyen TCDD kadrolarında işle alakası olmayan ‘Penisilin nedir?’ gibi sorular sorularak kadroların belirleniyor. Kamu emekçileri ile alay edilir gibi soru sorulmakta. Ulaştırma Bakanlığı’nın bu uygulamalarını kınıyoruz” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir