9 Mayıs 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Büyüksaat’te farklı bir mekan: Tuzhan 1881 GG Fikir ve Kültür Dükkanı…

Büyüksaat’te farklı bir mekan: Tuzhan 1881 GG Fikir ve Kültür Dükkanı…

Adana’nın tarihi atmosferinin yaşandığı bölgedeki Büyüksaat meydanında restore edilerek hayata geçirilen Tuzhan 1881 GG Fikir ve Kültür Dükkanı Adana’lılar tarafından çok sevildi.

 

Dr. Gökhan Gündoğdu’nun liderliğindeki Gündoğdu Vakfı tarafından başlatılan proje kapsamında restore edilen tarihi yapı, Adana’nın sembolü olan Büyük Saat’te yer alıyor. Duvarları Dr. Gökhan Gündoğdu Müzesi’ne ait sanat eserleriyle süslenen Tuzhan 1881 GG, şu anda 25 binden fazla kitaba ev sahipliği yapıyor. Tuzhan 1881 GG, haftanın her günü ziyaretçilerini ağırlıyor.

 

Gündoğdu Vakfı’nın öncülüğünde restore edilerek kültür merkezi haline getirilen tarihi Büyüksaat’te bulunan Tuzhan 1881 GG Fikir ve Kültür Dükkanı, Adana’nın tarihî dokusuna dokunan önemli bir proje. Restorasyon süreci boyunca yapılan çalışmalar, mekânın orijinal yapısı korunarak tasarlanmış.

 

Tarihi bir geçmişe sahip olan yapı, Ramazanoğulları Beyliği döneminde Halil Bey tarafından selamlık dairesi olarak inşa edilmiş ve zaman içinde Tuz Pazarı olarak anılmaya başlandı. Yapı restore edilerek Adana’ya Tuzhan 1881 GG Fikir ve Kültür Dükkanı gibi güzide bir mekan olarak kazandırıldı.

 

Tuzhan 1881 GG Fikir ve Kültür Dükkanı, ziyaretçilere Federal Coffee hizmeti de sunarken, bazı günler söyleşi ve imza günleri gibi etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Açılış saatleri ise 09:00 ile 18:00 arasında gerçekleşiyor.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir