4 Mayıs 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Maliyetler belimizi büküyor…

Maliyetler belimizi büküyor…

Çukurova’nın ‘Beyaz Altını’ olarak bilinen pamuk hasadı Çukurova’nın bereketli topraklarında devam ederken, pamuk üreticileri fiyatların makul seviyelerde olmasını istiyor. Çukurova Bölgesi’nde Ağustos ayında hasadına başlayan pamuk hasadı Kasım ayına kadar devam ederken, bu yıl pamukta rekolte ve kalite yüksekliği yaşanıyor. Pamuğun fiyatı geçen yıla göre hemen hemen aynı oranda. Türkiye’de son yıllarda pamuk üretimi giderek artarken bu yıl pamuğa verilen fiyat hayal kırıklığı yaşamasına neden oluyor.
Pamuk üreticilerin yaptıkları emeklerin ve masrafların karşılığını alamadıklarını fiyatların beklentileri doğrultusunda oluşmaması durumunda pamuk ekimini bile bırakmayı düşündüklerini belirten Pamuk Üreticisi Mithat Bektaş; “Eylül ayının son günleri itibari ile Çukurova Bölgesinde pamuk hasadına başladık. Hasadın başlamasından dolayı oldukça heyecanlıyız. Fiyatlar şuan itibari ile tam olarak oturmuş değil. Çünkü pamuğa verilen fiyat üreticinin masrafını karşılamıyor. Pamuk üreticileri yakın bir tarihe kadar pamuk ekimine son vermişti, çünkü fiyatlar çok düşüktü. Pamuk para etmeye başlayınca son 3-4 yıldır üreticiler yeniden pamuk ekmeye başlamıştı. Fakat bu yıl fiyatlar yeniden dibe vurdu. Pamuk için ödenen primlere kısıtlama getirildi. Eğer fiyatlar bu şekilde alt seviyelerde devam ederse de pamuk ekim alanları azalır.” diye konuştu.
Girdi maliyetleri bu yıl çok arttı
Pamuk üretiminde girdi maliyetlerinin yüksekliğine dikkati çeken Bektaş; “Pamuk üretiminde birçok maliyete katlanıyoruz. Bunların başında mazot, elektrik, zirai ilaçlar gerçekten belimizi büken maliyetlerdir. Çünkü bu söz konusu maliyetlerde özellikle bu yıl inanılmaz fiyat artışları yaşandı. Üreticiler olarak bizlerin birim maliyetleri katlandı. Bu nedenle belirlenecek olan fiyatların bu Maliyetler de göz önünde bulundurularak belirlenmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu. 

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir